Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

AKTUALNOSTI... Sedam dana

Udruga žena Gornji Hrašćan organizirala je za svoje članice izlet u Nin i Zadar. Posjetile su na tom putu izložbu Zlato i srebro grada Zadra u Crkvi svete Marije i njezina samostana. Razgledale su i Crkvu svetog Donata, obišle povijesne znamenitosti i atrakcije dvaju gradova. Nakon putovanja, žene su se odazvale Općinskim igrama u kojima su se nadmetale s članicama drugih udruga žena. Usprkos umoru od ugodnog putovanja, osvojile su prvo mjesto. (l)

OPĆINA BELICA
Grb KUD-u Belica
Na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća Belice usvojene su i odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Belica. Ove godine nagrađeni su Kulturno-umjetničko društvo Belica zlatnom plaketom Grb Općine Belica, Stjepan Škvorc, DVD Gardinovec te Udruga međimurskih uzgajivača holstein goveda zahvalnicama, a Limena glazba Belica i srednjoškolke-maturantice Jelena Sečan, Mateja Toplek i Silvija Novak pohvalnicama. (mb)  

NEDELIŠĆE
Naučite svirati
I ovog ljeta Škola sviranja Suita poziva odrasle, mladež i osnovnoškolce na Ljetnu školu sviranja gitare, sintesajzera, harmonike, trube, glasovira, bubnjeva i saksofona. Škola traje tijekom srpnja i kolovoza u odjelima u Nedelišću i Čakovcu, a sve dodatne informacije mogu se dobiti od voditelja Deana Mošmondora na telefon 098/ 749-174.
PUŠĆINE
Rampa
dolje,
rampa gore
Hrvatske šume rampom su zaštitile put koji građani koriste kako bi prišli Dravi između Pušćina i Gornjeg Hrašćana. Učinili su to zbog učestalih krađa drva iz šume, a načelnik Općine Nedelišće Darko Dania službeno je zatražio da rampa bude dignuta barem u ljetnim mjesecima, kad je frekvencija kretanja prema Dravi viša nego u ostalim dijelovima godine.
DRAGOSLAVEC
Predsjednik VMO-a je Ivica Panić
Nakon izbora za vijeća mjesnih odbora, na području Općine Sveti Juraj na Bregu imenovan je sastav Vijeća MO-a Dragoslavec. Predsjednik je Ivica Panić, a članovi su Božidar Balog, Milivoj Zanjko (svi iz HDZ-a), Željko Medved i Dubravko Janušić (HSS-SDP). (l)
BELICA
I općinski objekti u legalizaciju
Općina Belica u postupak legalizacije prijavila je čak jedanest objekata u općinskom vlasništvu. U Belici su to grobna kuća i stara kapura, društveni dom, zgrada Općine te svlačionice i restoran NK-a BSK. A u Gardinovcu legalizirani moraju biti društveni dom, vatrogasni dom, grobna kuća, objekt NK-a Radnički i ribički dom. (mb)
GARDINOVEC
Još 400 metara staza
Općina Belica s poduzećem HOGRA (hortikultura – graditeljstvo) iz Mihovljana sklopila je ugovor o rekonstrukciji županijske ceste 2018 koja podrazumijeva uređenje daljnjih 400 metara pješačko-biciklističkih staza u Gardinovcu. Vrijednost ugovorenih radova je 324.265 kuna. Radovi započinju krajem srpnja, a HOGRA na raspolaganju ima 90 dana. (mb)
ČAKOVEC
Šalamon na raspolaganju
Predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Branko Šalamon obznanio je kako će i tijekom ljetnih mjeseci biti na raspolaganju građanima, vijećnicima i novinarima - četvrtkom, od 12 do 15 sati u prostorima gradske uprave. (vk)
OREHOVICA
Još 4
gradilišta
U romskom naselju u Orehovici za prodaju su preostala još četiri gradilišta po povlaštenoj cijeni od 70 kuna po čhv-u. (d)
PRELOG
Pomoć
U socijalnom planu Grada Preloga za ovu godinu 23.000 kuna predviđene su za pomoć mnogočlanim obiteljima težeg imovinskog stanja. (d)
MALA
SUBOTICA
Novi park
Prostor između crkve i vatrogasnog doma u Maloj Subotici uskoro bi trebao postati novi park. Procijenjena vrijednost nabave je 400.000 kuna, bez PDV-a.

FRKANOVEC
Imenovan novi VMO
Velimir Pintarić izabran je za predsjednika Vijeća mjesnog odbora Frkanovec nakon izbora koji su provedeni za sastav VMO-a u cijeloj Općini Sv. Juraj na Bregu. Članovi VMO-a u Frkanovcu su i David Vrtarić, Renato Latin, Marko Kovačić i Vjekoslav Pintarić. Svi su članovi HNS-a. (l)
DONJI
KRALJEVEC
U LAG-u Miljenko Horvat
Predstavnik Općine Donji Kraljevec u Skupštini Lokalne akcijske grupe Mura-Drava bit će općinski načelnik Miljenko Horvat, odluka je Općinskog vijeća Donjeg Kraljevca. On na ovoj dužnosti zamjenjuje Kristijana Baranašića, donedavnog zamjenika načelnika.(k)
BREZJE
Imenovano Vijeće MO-a
Na području Općine Sveti Juraj na Bregu konstituirana su vijeća mjesnih odbora. U VMO Brezje izabrani su Dragutin Ladić (predsjednik), Zdravko Kozar, Lidija Lepen, Gordana Slovenc, Dragutin Barlek (svi iz SDP-a), Josip Kovačić (HSS) i Goran Vidović (HDZ-HSLS). (l)
PRELOG
Vodne
građevine
I Gradsko vijeće Preloga donijelo je novu odluku o priključenju na vodne građevine kojom se građanima omogućuje jeftinije priključenje na sustav javne vodopskrbe. (d)
DONJI
KRALJEVEC
OO
voćarskog sajma
Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca na svojoj trećoj sjednici imenovalo je organizacijski odbor 8. međunarodnog voćarskog sajma koji će se od 1. do 3. rujna održati u Donjem Kraljevcu. Sajam će pripremiti Tomislav Horvat, kao predsjednik, Zoran Vidović, Tomislav Tomšić, Milorad Šubić, Ivan Kudec, Sandra Percač, Mladen Čonka i Miljenko Horvat.(k)
STRAHONINEC
Sanja financije
Članove svojih odbora odabralo je i Općinsko vijeće Strahoninca. Predsjednica onog za proračun i financije bit će Sanja Krištofić, a članovi Darinka Tompoš i Dejan Drabić. Sve troje članovi su SDP-a. (vk)
ŠENKOVEC
Članovi tijela i komisija
Općinsko vijeće Šenkovca u mandatu do 2017. godine imenovalo je članove 10 radnih tijela i općinskih komisija. Općinski čelnici kažu kako su nastojali da u tijelima budu zastupljene sve političke opcije, kao i pojedinci koji nisu članovi Vijeća. (vk)
ČAKOVEC
I Štefančanima prijevoz do škole
Kao i svima ostalima, i osnovnoškolcima iz novog naselja u sastavu Grada Čakovca - Štefanca, Grad će financirati prijevoz do škole. Novac je osiguran u gradskom proračunu. Učenici iz Štefanca pohađaju OŠ Ivanovec. (vk)
PRELOG
Prijem
Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek primio je proteklih dana malonogometnu ekipu Osnovne škole Prelog s voditeljem Alanom Belkom i ravnateljicom Škole Ninom Lesinger. Uručio im je prigodne poklone za osvojeno 2. mjesto na državnom prvenstvu školskih sportskih društava, održanom u Poreču.

Izvor: 3038