Arhiva 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

CRNA KRONIKA: Dolijala dva serijska lopova

POLICIJA RAZRIJEŠILA NEKE PRIJAŠNJE KRAĐE

Policija je zaključila kriminalističku obradu nad mještaninom Dunjkovca rođenim 1982. godine i time uspješno razriješila niz krađa počinjenih od sredine pošle godine u Nedelišću i samom Dunjkovcu. U prvoj krađi iz serije, 7. ili 8. lipnja, iz ambulante opće medicine u Varaždinskoj ulici u Nedelišću ukrao je informatičku opremu, medicinske šprice i ampule lijeka normabel ukupne vrijednosti od oko 3 tisuće kuna. Nekoliko noći kasnije provalio je u kafić Krika, u istoj ulici, i iz kase ukrao 3 i pol tisuće kuna te kovanice iz aparata za igre. U isti se kafić vratio 4. kolovoza i iz skladišta ukrao 600 kuna i ponovo kovanice iz aparata za igru. Te je noći pokušao i krađu u kavani Lipa u Čakovečkoj ulici, ali tu ništa nije uzeo. Kriki se vratio 15. kolovoza - tom prilikom uzeo je više kutija raznih cigareta i opet kovanice iz aparata za igru.
Tri je puta u krađu išao u svoje susjedstvo u Dunjkovcu, i to na isto mjesto, u ugostiteljski objekt Nova Verona. Noću s 18. na 19. lipnja iz registar kase ukrao je 300 kuna i kovani novac iz aparata za igru. Mjesec dana kasnije, noću s 20. na 21. srpnja opet se “poslužio” u registar kasi, sada s oko 500 kuna - opet je ukrao kovanice iz aparata za igru te 1 hard disk. Još je jednom tamo u krađi bio 15. kolovoza - tada se ograničio samo na krađu kovanica iz aparata. Za ovo mu slijedi kaznena prijava.
Policija je razriješila još tri krađe (ili pokušaja) iz pretprošle i prošle godine, a krivac je mještanin Belice, rođen također 1982. godine. Noću s 14. na 15. lipnja u Sivici je iz ljetne kuhinje domaćina rođenog 1937. godine ukrao pečenu patku. U Cvjetnoj ulici u Celinama u vremenu od 19. listopada do 21. prosinca 2008. godine iz obiteljske kuće vlasnice rođene 1971. godine ukrao je prehrambene artikle ukupne vrijednosti od oko 2 tisuće kuna. U istu se kuću vratio negdje od 28. lipnja do 1. srpnja, ali tom prilikom ništa nije ukrao. Kriminalističkom obradom nad mještaninom Belice policija je zapravo razriješila još nekoliko krađa. Spis njegove kaznene prijave bit će i deblji od ovoga što se navodi u prvom izvješću.

Izvor: 2857