Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

D. VIDOVEC: Proračun 4,88 milijuna

U aktualnom satu na sjednici Općinskog vijeća Donjeg Vidovca načelnik Josip Grivec istaknuo je da se intenzivno radi na projektu kanalizacije te da će se u 2014. kompletirati potrebna dokumentacija i uslijedit će kandidiranje prema EU fondovima, što znači da bi tijekom 2015. ili 2016. započela i sama gradnja. Taj veliki projekt jedan je od prioriteta Hrvatskih i Međimurskih voda, a jedna danska konzultantska kuća priprema dokumentaciju prema EU.
Prema riječima voditelja projekta izgradnje elektrane i staklenika, u poduzetničkoj bi zoni tijekom 2014. trebala započeti realizacija tog značajnog projekta. U ovim vremenima krize i slabog priljeva u proračune jedinica lokalne samouprave ti će projekti pridonijeti razvoju i otvaranju novih radnih mjesta.
Jednoglasno je donijet općinski proračun za iduću godinu, kao i projekcija istoga za naredne dvije godine. U 2014. godini Općina će raspolagati s 4,880.000 kuna. Rečeno je kako će punjenje proračuna ovisiti o općoj situaciji u državi, kao i realizaciji projekata kandidiranih prema fondovima EU.
Iako je bilo planirano, Vijeće je odgodilo donošenje odluke o kupnji zemljišta za proširenje Gospodarske zone Kalanica, a isto tako je odgođena provedba odluke o kupnji stare kovačnice.
Bila je to prigoda za zahvalu općinskog načelnika Josipa Griveca vijećnicima:
- Zahvaljujem svim vijećnicima prošlog i sadašnjeg mandata na predanom radu i potpori koju su pružili izvršnoj vlasti u realizaciji nemalih planskih zadaća i obveza.
Na kraju sjednice predsjednik OV-a Marinko Čmrlec (HNS) svim je vijećnicima, djelatnicima Općine i predstavnicima medija podijelio prigodne božićno-novogodišnje poklone.(mg)

Izvor: 3064