Arhiva 10.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

DAN OPĆINE DOMAŠINEC

U nedjelju, 6. lipnja svečano je obilježen Dan Općine Domašinec koja je kao jedinica lokalne samouprave počela djelovati 17. travnja 1993. godine. Prošle godine, zbog održavanja lokalnih izbora, Domašinčani nisu obilježavali dan svoje općine, pa je zato ove godine proslava bila utoliko bogatija sadržajem.
Prije održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća, u spomen-parku Općine Domašinec položeni su vijenci i upaljene svijeće uz spomenik palim braniteljima Hrvatske, a sve domašinečke udruge – u organizaciji najmlađe, Udruge žena Potočnica - priredile su u domu kulture zajedničku izložbu kojom su predstavljene aktivnosti u društvenom životu Općine.
U sasvim popunjenoj dvorani doma kulture u kojem je održana svečana sjednica predsjednik Vijeća Dragutin Furdi bio je u prilici pozdraviti brojne goste, predstavnike susjednih jedinica lokalne samouprave, a među njima i predsjednika Skupštine Međimurske županije Petra Novačkog.
O razvoju Općine Domašinec prigodan je referat podnio općinski načelnik Dragutin Lisjak koji je posebno zahvalio svima koji su u proteklim godinama svojim aktivnostima, radom ili izravnim sufinanciranjem projekata pridonijeli ostvarenju planova općine u kojoj su danas stvoreni uvjeti za razvoj poduzetništva. Puno se sredstava ulaže u objekte društvenog standarda, a Općina je pokrivena svom potrebnom infrastrukturom.
Prigodnim riječima i čestitkom o Danu Općine svečanom se skupu obratio i Petar Novački, a događanje u dvorani doma kulture svojim nastupom oplemenili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Domašinec.
Po završetku programa u domu kulture – svi sudionici proslave krenuli su do doma DVD-a Domašinec na primopredaju novonabavljenog vatrogasnog vozila.
Ključeve navalnog vozila vrijednog više od 300.000 kuna, od čega je Općina Domašinec izravno iz proračuna platila 220.000 kuna, načelnik D. Lisjak predao je predsjedniku DVD-a Domašinec Robertu Filipoviću, a župnik Župe Svih svetih kojoj Domašinec pripada, vlč. Ivan Mikulan blagoslovio je novu, vrijednu imovinu domašinečkih vatrogasaca.
Kako je red i običaj, vatrogasci su pod šatorom uz svoj dom zatim počastili sumještane. (MB)

Izvor: 2876