Arhiva 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

HRVATSKO SRCE MŽ: Predsjednica Edita Lehkec

Asocijacija žena HSS-a Hrvatsko srce 15. ožujka održala je izbornu skupštinu na županijskoj razini. Domaćinstvo skupštine pripalo je općinskoj organizaciji Domašinec koja je ugostila 25 delegatkinja i goste.
Dosadašnja predsjednica Marija Fabić Rusak u svom izvještaju za proteklo mandatno razdoblje iznijela je niz aktivnosti koje je organizacija provela u svrhu što boljeg i kvalitetnijeg položaja žena u društvu i politici.
Za novu predsjednicu Hrvatskog srca Međimurske županije jednoglasno je izabrana Edita Lehkec. Funkcije potpredsjednica obnašat će Marijana Fabić Rusak, Marija Zelenić i Ksenija Blagus, za tajnicu je izabrana Gordana Hunjadi, a blagajnica će biti Mirjana Kovačić.
Skupštinu su svojim dolaskom uveličale predsjednica Hrvatskog srca na državnoj razini Marija Ledinski Anić te tajnica Brigitte Berulec, zamjenik župana Međimurske županije i predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zoran Vidović, član Glavnog odbora HSS-a Petar Novak, načelnici Đurđica Slamek i Franjo Lehkec te predsjednik domaćina Robert Srpak.
Marija Ledinski Anić u svom je izlaganju govorila o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji te važnosti žena u politici. Skrenula je pažnju na važnost predstojećih izbora za EU parlament, posebno zbog toga jer je HSS-ova kandidatkinja Marijana Petir. Zoran Vidović pohvalio je rad asocijacije žena koja je najaktivnija i najbrojnija među asocijacijama te izrazio daljnju podršku u radu. Druženje se nastavilo prigodnim domjenkom i kulturnim programom tamburaša KUD-a Domašinec.

Izvor: 3075