Arhiva 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Jurasi otvorili jedinstven europski restoran

Otvaranje novog OPG-a Juras u četvrtak je u Mali Mihaljevec dovelo brojne, javnosti poznate uzvanike. Iz zadovoljnog osmijeha ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, pomoćnika ministra poduzetništva i obrta Stjepana Koraja, međimurskog župana Ivice Perhoča, njegovog zamjenika Matije Posavca, načelnika Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića te savjetnika ministra turizma Ive Bašića dalo se zaključiti da je objekt zaslužio svaku pohvalu. Goste je dočekala obitelj Juras, a vlasnik objekta Nikola Juras pozdravio je okupljene.
- Zadovoljan sam što smo svoju ljubav prema okolišu, životinjama i prirodi podijelili s vama i tako dodatno obogatili turističku ponudu Međimurske županije. OPG Juras zasada se sastoji od prostora s konjima, restorana Kneja, terena koji su predviđeni za tenisko igralište, skijalište i slične sadržaje te manjeg objekta u kojem će gostima biti omogućeno prenoćište. U sklopu OPG-a radi deset djelatnika, a posebne zahvale upućujem Europskoj uniji, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu turizma, Ministarstvu obrta i poduzetništva, Međimurskoj županiji, Međimurskoj turističkoj zajednici, Općini Sv. Juraj na Bregu, Mjesnom odboru Malog Mihaljevca, Uredu za prostorno uređenje i urbanizam, konzultantima, projektantima te svim izvođačima radova i dobavljačima.
Zamjenik ministra turizma Ivo Bašić istaknuo je da Ministarstvo turizma podupire ovakve projekte, posebice u kontinentalnim krajevima u kojima turizam nije razvijen u velikoj mjeri. Nada se da će ovim projektom porasti sadašnjih 5 posto posjeta i 2 posto udjela kontinentalnog turizma u prihodima turizma Hrvatske. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina dijeli mišljenje, a govori i kako „dobar poduzetnički duh, dobra ideja i ljubav prema prirodi mogu uroditi jednim prekrasnim objektom poput ovog“.
Ovaj, kako ga je nazvao načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, biser koji će uresiti kraj napravljen je u roku godine dana.
Lidija Bajuk okupljene je zadivila svojom izvedbom tradicionalne međimurske skladbe Dok sam ja sokol bil, dok je svećenik Župe Mala Subotica Đuro Vukalović objekat blagoslovio.(gl)

15 atraktivnih hektara
OPG Juras prostire se na 15 hektara zemljišta, a pored štala za konje i jahališta, na njemu se od jučer nalazi i restoran Kneja. Ulaganje u ovoj fazi vrijedno je gotovo 7 milijuna kuna, od čega 5 milijuna čine kreditna sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Preko EU fondova, konkretnije IPARD mjere 302 bespovratno je dodijeljeno 555.000 kuna, a sa 40.000 kuna investiciju je potpomoglo i Ministarstvo turizma. Sada zapošljavaju 10 radnika, a nakon što se izgrade i smještajni kapaciteti, skijalište, adrenalinski park i ostali slični sadržaji, ukupno će ih biti zaposleno 20.
Novi će restoran sigurno obogatiti turističku ponudu ovog dijela Međimurja te ljepote najsjevernijeg dijela Hrvatske dodatno približiti posjetiteljima.

Izvor: 2988