Arhiva 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

Kad te pjesmom poljube globusovci

Poznati međimurski glazbenici okupljeni u Globus bandu u četvrtak, 31. listopada u čakovečkom klubu Podroom promovirat će spot za svoj novi singl Kad te poljubim te ujedno održati koncert. Spot je snimio i režirao Čakovčanin Žan Novosel, a snimalo se na lokacijama u Čakovcu, Maloj Subotici, Šenkovcu i u gornjem Međimurju.
Autor teksta za pjesmu Kad te poljubim je Robert Pilepić, glazbe Marko Tomasović, a aranžman uz globusovce potpisuje Aleksandar Valenčić. Osim članova benda, u spotu se pojavljuju i Dina Brežnjak te Marinko Šego.
Velikim koncertom održanim u ožujku Globus band ove je godine ujedno proslavio 20. obljetnicu postojanja, a sadašnju postavu čine pjevačica Tajana Toplek, zatim Rudolf Vukalović - Ruda (bubnjevi), Vlatko Janković (gitara), Neno Gavez - Nenek (vokal), Nikola Horvatić - Niko (bas gitara) te Vladimir Novak - Dado (klavijature i saksofon).
Skupina iza sebe ima više od tisuću nastupa. Svoj prvi album Sve se mijenja izdali su 2000. godine, a kasnije su objavili i CD-ove sa svojih nastupa uživo nazvane Globus – Evergreen live i Globus – Fešta uživo.(vk)

Izvor: 3053