Arhiva 06.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

MEDIKOL - Poprište nove afere?

Poliklinika Medikol iz čakovečke je ordinacije prerastala u zdravstveni imperij u zemlji, a u trenutku najveće ekspanzije i gradnje mega bolnice u Zagrebu, temelje imperija zaljuljao je snažan potres s epicentrom - u samom vrhu HDZ-a. Istragu zahtijeva Andrija Hebrang i pokreće “najveću korupcijsku aferu u Hrvata”, prenose mediji iz dana u dan. Nizali su se prilozi o vlasnicima Medikola koji su (prema podacima Trgovačkog suda u Zagrebu) čakovečka obitelj Rajković - otac Ivan (55), majka Ivanka (57) te kćerke Irijana (28) i Ivija (26). U medijima su se ova imena vezivala uz navodne sumnjive poslovne ugovore potpisane sa sužnjem Sanaderom, prekomjernim ozračivanjem pacijenata suvremenom dijagnostičkom opremom (PET/CT-om) u cilju zarade itd. Ravnateljici Medikola Ivanki Trstenjak - Rajković, dr. med., uputili smo upit vezan uz aktualne događaje zbog činjenice da je godinama uživala ugled u rodnom Međimurju kao liječnica - specijalistica opće medicine. No, Međimurcima se, umjesto znane im doktorice Rajković, “pjesmicom” obratila tajnica uprave tvrtke:
- Poliklinika Medikol posluje prema zakonu, potpuno transparentno te u skladu s najvišim etičkim načelima. Posljednjih dana u medijima nas se bezrazložno prozivalo zbog javno-privatnog partnerstva s HZZO-om, suradnje koja je rezultirala mnogim prednostima za pacijente, ali i unaprjeđenjem hrvatskog zdravstvenog sustava. Medikolom je od 2000. godine prošlo više od 500.000 pacijenata kojima je pružena vrhunska medicinska usluga. Ministar zdravstva Darko Milinović na nedavnoj nam je konferenciji za medije dao podršku i opovrgnuo mnoge netočne navode koji su se posljednjih dana pojavljivali u medijima. Poliklinika Medikol posao s PET/CT centrima dobila je na transparentnom javnom natječaju koji je hrvatskim pacijentima olakšao liječenje i omogućio im da PET/CT pregled obave u Hrvatskoj. Važno je naglasiti i kako su liječnici Poliklinike Medikol u protekle četiri godine odbili pregledati više od 700 pacijenata poslanih na PET/CT pregled zbog stručne procjene kako pregled nije potreban niti koristan pacijentu koji je upućen na pregled. Ovom liječničkom procjenom Poliklinika Medikol praktički se odrekla 6,3 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost ovih pregleda, i stoga su potpuno neistinite optužbe kako su pacijenti bezrazložno pregledavani ili ozračavani. Briga za pacijente uvijek nam je bila na prvom mjestu, a tom misijom vodit ćemo se i u budućnosti pružanjem najkvalitetnije zdravstvene usluge za sve pacijente - piše u očitovanju Helge Draženović, tajnice Uprave.
U COPPOLINOJ
REŽIJI
Iz HDZ-a napadaju Medikol, iz HDZ-a ga brane, a, istovremeno, obitelj Rajković mediji u Zagrebu doživljavaju kao sinonim za ovu stranku?!
Jasno je jedino da upravo iz hadezeove kloake smrdi sve jače. Bože (sa)čuvaj Hrvatsku - jer joj stvarnost izgleda kao da ju je režirao Francis Coppola.
Željka Drljić

Izvor: 2919