Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Meso na rašljama - specijalitet Drage Pongračića

Već godinama strastveni lovac iz Ivanovca, s 45-godišnjim lovačkim stažom, Drago Pongračić, na jedinstven način priprema roštilj: meso stavlja na rašlje.
- Kad se peku veće količine mesa na žaru, poseban okus dobiva se ako ga stavimo na rašlje, ispričao nam je Drago prilikom roštiljanja za vrijeme radne akcije Lovačkog društva Prepelica Mala Subotica.
Na posebno pripremljene metalne rašlje stavlja carsko meso, vratinu, kobasice i druge vrste mesa. Drago ističe kako ga po njegovom specijalitetu znaju uzduž i porijeko Međimurja, a kako je to izgledalo u Palovcu, kod Lovačkog doma Prepelice, vidljivo je na našim fotografijama.
Zlatko Premuš

Izvor: 3083