Arhiva 21.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

NA ČAKOVEČKIM ULICAMA OSTAJU I LIPE, I PLATANE

 

 

Tijekom aktualnog sata posljednje sjednice Gradskog vijeća Čakovca ponovno se raspravljalo o uređenju nekoliko čakovečkih ulica, između ostalih, o Ulici ZAVNOH-a i Travničkoj. Vijećnika HDS-a Đuru Bela zanimalo je zašto prilikom rekonstrukcije Ulice ZAVNOH-a nije porušen drvored platana. Smatra da će s vremenom korijenje opet početi stvarati probleme na obnovljenom nogostupu. Gradonačelnik Stjepan Kovač vijećnika je podsjetio da se za „ostanak“ platana založila gradska Komisija za vizualni identitet, s time da su one orezane. I većina građana bila je za to da platane ostanu, istaknuo je. Slično Belu, da "nije sretan" što drveće nije uklonjeno, izjavio je i Josip Požgaj (MDS).

Vijećnica Mirjana Bistrović (HSU) pak je upitala kad će biti obnovljena i Travnička ulice u južnom dijelu grada. Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će realizacija te investicije početi ove godine.

- U gradskom proračunu je za tu namjenu osigurano 1,000.000 kuna, a drvored lipa u toj ulici također se neće uklanjati, napomenuo je. 

Izvor: 3134