Arhiva 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

NAŠI PRODAVAČI: Kitro Goričan

Jedna od nekoliko prodavaonica koje se trude udovoljiti potrebi mještana Goričana za svakodnevnom potrepštinama, pa tako i za novim primjerkom Međimurja za naše vjerne čitatelje je i prodavaonica varaždinskog trgovačkog poduzeća, iz njegovog lanca Kitro, u Dravskoj ulici. Ona ne dijeli velik dio naše tradicije, otvorena je tek pred dvije i pol godine, ali se već može govoriti o iskustvima u prodaji, kako nam kaže poslovotkinja Martina Pongrac. Uz Martinu, ekipu prodavača, naših suradnica, čine i Melani Režek, Kristina Mesarić, Jelena Vadlja i Tatjana Gudlin. Martina Pongrac kaže nam:
- Prodajemo 35 komada Međimurja, ode sve što naručujemo. Oko 80 posto kupaca su mještani koji su vjerni i nama i vama, neki čekaju od 7 sati ujutro kako bi uzeli svoj primjerak Međimurja, oko polovice primjeraka ljudi kupe već u utorak ujutro. Kupuju i stari i mladi, ne može se reći da nekoga novine zanimaju više, a nekoga manje. Interesi su različiti, ali se može reći da neki daju prednost lokalnim vijestima, pogledaju ima li nečega o Goričanu.
U još jednom se iskustvo ove prodavaonice poklapa s onim što smo čuli na više mjesta – Međimurje je artikl kakav trgovci vole, njegova je prodaja stabilna, kupci su mu vjerni, kao i prodavaonici u kojoj ga kupuju. Štoviše, prodaja je i rasla - u početku je tu išlo 20 komada, sada gotovo dvostruko. Martina nam kaže da će taj broj još rasti. Za naklonost Goričana ova se prodavaonica bori s konkurencijom još nekih trgovina i ide joj dobro, tako i u prodaji našeg lista, a Martina ističe što je ključ za budući rast:
- Ovih dana, nadamo se da već koncem tjedna, otvaramo svoj novi prostor, u Murskoj ulici. Od ovog sadašnjeg, on će biti puno veći, oko 3 i pol puta, a i suvremeniji. On će nam donijeti rast prodaje jer ćemo i našim kupcima moći ponuditi više, zato smo sigurne i da ćemo s prodajom vašeg lista ići na više.
Vjerujemo da će tako i biti – ako uz naš jubilej prošle godine ova prodavaonica nije bila u vrhu liste naših najboljih prodavača, neka bude uz neki budući jubilej svog novog prostora. Mi ćemo se svakako potruditi da budemo dio neke buduće tradicije.(k)
Snimio
Dubravko Lesar

Izvor: 3050