Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Natjecanje mladeži crvenog križa

Osnovna škola Hodošan bila je domaćin 6. međužupanijskog natjecanja mladih Crvenoga križa za osnovne i srednje škole. Natjecanje 19 ekipa iz osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije okupilo je 300 sudionika, osim samih natjecatelja i njihovih mentora, članove ispitnih povjerenstava, liječnike i medicinske sestre i tehničare te članove organizacijskog tima, djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenoga križa te učitelje i učenike OŠ Hodošan.
Za sudionike je škola domaćin priredila kulturno-umjetnički program koji su izveli članovi zbora i neovisna kazališna družina matične škole te mali folklor Područne škole Sveti Juraj u Trnju.
Osnovna škola Hodošan ostvarila je dvostruki uspjeh - nije se iskazala samo kao odličan domaćin, njena ekipa je i pobijedila u konkurenciji podmlatka. Šampionsku ekipu činile su Glorija Srpak, Karmela Vadlja, Ana Sinković, Nina Dominić, Petra Tomašek i Karla Hajdinjak, a vodi ih Monika Kanižaj, profesorica biologije i kemije. Drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ Veliko Trgovišće, a treće ekipi OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca.
U natjecanju srednjih škola, u kategoriji mladeži, najbolja je bila ekipa Srednje škole Ivanec, druga ekipa Srednje škole Krapina, a treća Srednje škole Pregrada. I ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec ispite je položila odlično, ali se morala zadovoljiti četvrtim mjestom.
Prvoplasirane ekipe izborile su pravo sudjelovanja na 18. državnom natjecanju koje će se održati u Novom Vinodolskom od 9. do 11. svibnja. Mladež CK-a OŠ Hodošan ovime je upotpunila statistiku uspjeha međimurskih ekipa na dosadašnjih 6 međužupanijskih natjecanja. Ekipe iz Međimurja, uvijek samo po jedna u kategoriji podmlatka i mladeži, u konkurenciji stotinjak ekipa iz drugih dviju županija regije, osvojile su 11 medalja, od toga 4 zlatne, 5 srebrnih i 1 brončanu - što je najbolji znak da se pod okriljem Gradskog društva Crvenoga križa Čakovec s mladima radi dobro.
Pripremu ekipe OŠ Hodošan za državno natjecanje vrijednom donacijom lutke za vježbe oživljavanja i skupog potrošnog sanitetskog materijala omogućila je podružnica Euroherca d.d. Čakovec.(r)

Izvor: 3078