Arhiva 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

NOVI VAL STEČAJEVA U MEĐIMURJU

Trgovački sud u Varaždinu 16. rujna otvorio je stečajni postupak nad Međimurskim trgovačkim centrom Čakovec (MTC d.o.o. Čakovec) te tako zaključio jedan od ambicioznijih, ali i jedan od najneuspješnijih investicijskih pokušaja ulaganja u trgovačkoj branši na ovim prostorima.
Ispitno i izvještajno ročište održat će se na Trgovačkom sudu u Varaždinu 15. prosinca, u 12.30 sati, a za stečajnu upraviteljicu imenovana je Sanja Kraljek. Trgovački sud odredio je Općinskom sudu u Čakovcu zabilježbu stečajnog postupka na nekretninama stečajnog dužnika. Radi se o katastarskoj čestici ukupne površine 9.370 metara četvornih, od čega je 4.871 četvorni metar površina poslovne zgrade, a ostatak dvorište. U neposrednom susjedstvu propalog Međimurskog trgovačkog centra upravo se sprema “puštanje u pogon” njemačkog Lidla.
Još jedna MTČ-ova kćer u stečaju
Samo tri dana ranije, 13. rujna Trgovački sud otvorio je stečajni postupak i nad tvrtkom MT d.o.o. Čakovec. MT Čakovec je tvrtka kćer MTČ-a d.d. u stečaju, osnovana 1. siječnja 2008. godine, s prijavljenom djelatnošću proizvodnje rublja. Osnivanje ove tvrtke bio je pokušaj da se nekako ”sakriju” dubioze MTČ-a d.d. koji je srljao u propast, a na direktorskom mjestu MT-a Čakovec bio je Rajko Dondur. Tvrtka nema nikakvu imovinu, a egzistirala je punih 200 dana u blokadi s oko milijun kuna blokiranih na računu. Ispitno i izvještajno ročište održat će se u Trgovačkom sudu u Varaždinu 24. studenoga u 9 sati. Za stečajnog upravitelja MT-a Čakovec u stečaju imenovan je Želimir Uršulin.
V. Trstenjak

Izvor: 2891