Arhiva 21.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, u čakovečkoj Županijskoj bolnici održana je svečanost proslave koju je organizirala Hrvatska udruga medicinskih sestara - Podružnica Čakovec. U radnom dijelu svečanosti predsjednica Podružnice Miljenka Igrec dala je osvrt na važna pitanja vezana uz sestrinstvo.
Proslavi su se odazvali ravnatelj i glavna sestra Bolnice - Dragutin Kopasić, dr. med., spec. anesteziolog, i Ana Antonović, bacc. med. techn. Ovogodišnju proslavu svojim su dolaskom uveličala djeca iz Vrtića Cvrčak, skupine Kikići, koja su na dar donijela plakat s temom Dana sestrinstva. Prigodnim pjesmama i recitacijama čestitali su i mladi pjevači zbora Srednje škole Čakovec.
Tradicionalno, medicinskim sestrama i tehničarima, članovima HUMS-a koji su posljednjih tridesetak godina dali izniman doprinos čakovečkoj Bolnici, uručeni su prigodni pokloni. Primili su ih Štefanija Knok, Štefanija Bermanec Pavlic, Ljiljana Golubić, Ljiljana Bukal, Tatjana Zrna, Ljiljana Šoltić, Vladimir Tompoš i Zdravko Farkaš.
Središnja proslava Međunarodnog dana sestrinstva održana je 11. svibnja na jezeru Bundek u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara. (al)

Izvor: 3030