Arhiva 19.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

OBRTNICI: Sastanak s Marasom - promašaj!

U Koprivnici je na temu prijedloga Zakona o obrtu održana rasprava u kojoj su sudjelovali predstavnici pet obrtničkih komora sjeverozapadne Hrvatske i ministar Gordan Maras.
Iz Obrtničke komore Međimurja skupu se odazvalo 11 članova, a predsjednik Slavko Faltak kaže:
- Već sam početak ukazivao je na to da sazivač nije dovoljno ozbiljno pristupio sastanku. Ministar Maras kasnio je gotovo pola sata, a nakon pozdravnih riječi, potrošio je četrdesetak minuta na već svima vrlo dobro poznatu problematiku iz prijedloga Zakona. To što su ga pojedinci prekidali u izlaganju, većinom negativnim opsakama, nije ga smelo. Tek nakon izlaganja dao je mogućnost obrtnicima da postave pitanja, što je uspjelo tek nekolicini.
Pravo iznenađenje nastupilo je nakon tridesetak minuta, kada je ministar odlučio završiti sastanak “jer mora ići na potpisivanje ugovora”. Takvim onemogućavanjem daljnje rasprave ministar Maras sve je prisutne ostavio u čudu i nevjerici jer su neki obrtnici prošli i više od 150 kilometara da bi porazgovarali, da bi im mogućnost dijalog bila naprasno uskraćena. Iako im je put bio nešto kraći, obrtnici iz Međimurja bili su izrazito nezadovoljni takvim načinom vođenja sastanka i odnosom ministra jer praktično nisu imali prilike postaviti pitanje. Sazivanje ovog sastanka, vođenog na ovakav način, smatraju čistim promašajem i uzalud potrošenim vremenom.(r)

Izvor: 3034