Arhiva 17.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

OŠ ŠENKOVEC: Odvjetnik Gredelj ispostavio račun na 387 tisuća kuna!

Za zastupanje Zvezdane Treske odvjetnik Vladimir Gredelj ispostavio račun od čak 387.450 kuna!

Dok je još obavljala funkciju ravateljice OŠ Petar Zrinski Šenkovec Zvezdana Treska angažirala je bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja da zastupa nju i školu u svim postupcima koje škola pokrene vezano uz bioenergatore. Nakon što ju je Školski odbor, uz suglasnost Radničkog vijeća, smijenio s te dužnosti, u školu su stigli računi za odvjetničke usluge u visini 387.450 kuna. Troškovi se odnose na devet tužbi koje je Gredelj podigao protiv Monitora plus te listova Međimurje, Međimurske novine i Večernji list. Monitor plus tužen je na iznos od 202.950 kuna, Međimurje i Večernji list na iznose od po 73.800 kuna te Međimurske novine na iznos od 36.900 kuna. Pitanje što će biti s tim računima uputili smo vršiteljici dužnosti ravnateljice šenkovečke škole Lidiji Matoši:
- Mi smo te račune i ugovore dali na uvid Županiji. Svi ispostavljeni računi prelaze iznos od 20.000 kuna, kojim samostalno raspolaže ravnatelj. Već samim time znači da oni nisu pravovaljani. Za troškove u iznosu do 50.000 kuna potrebna je suglasnost Školskog odbora, što ona također nije imala, a za veće iznose trebala je imati suglasnost Županije, kao osnivača, što također nije imala.
Što ste konkretno poduzeli vezano uz ispostavljen iznos troškova za odvjetničke usluge?
- Mi smo sve to proslijedili Međimurskoj županiji čija će nam pravna služba savjetovati što i kako dalje. Uglavnom, potraživanja su neosnovana i neutemeljena. Škola to sigurno neće platiti jer tih novaca niti nemamo, ali nadam se da niti neće doći do toga da to moramo platiti. Treska je u slučaju da dobije izvanredan otkaz rekla da će tužiti školu i za to.Sada očekujemo i tu tužbu, na koju ćemo dati protutužbu. Slučaj s odvjetničkim troškovima trebat ćemo riješiti što prije, nadam se još ovaj tjedan, već i stoga što su računi ispostavljeni 5. veljače, a moraju se platiti do 20. veljače.
R. Topličanec

Izvor: 2860