Arhiva 21.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

OTKAZI U PIPU: Radnici neće ostati bez prava

Perutnina Ptuj je, u svrhu racionalizacije i optimizacije poslovanja, sklopila sporazum o suradnji kojim će djelatnost distribucije proizvoda Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec na hrvatskom tržištu obavljati poduzeće iz sustava Agrokor, a počet će se primjenjivati od 1. travnja ove godine. Osim smanjenja troškova i racionalizacije poslovanja, bitan element za donošenje ovakve odluke je uspješno savladavanje povećane tržišne konkurencije u europskim okvirima u kojima će se Hrvatska naći polovinom ove godine, kada budu ukinute dosadašnje granice.
- Perutnina Ptuj za svoju misiju na prvom mjestu ima zadovoljstvo potrošača, što se velikim dijelom ogleda i u opskrbi kvalitetnim proizvodima, a nastavit će se i u budućnosti u kontinuiranom rashladnom lancu i s apsolutnom odgovornošću prema potrošačima u KSS sustavu (kvaliteta, sigurnost, sljedivost) -  izjavio je direktor Perutnine Ptuj-Pipo Čakovec, mr.sc.oec. Predrag Šegović, dr. vet. med. Dodao je da su poduzeća, koja se određivanjem strateških prioriteta uspijevaju nositi s gospodarskim prilikama, u stanju generirati financijski i poslovni uspjeh te da je jedan od važnih strateških čimbenika osiguravanje niže troškovne strukture, preispitivanje rentabilnosti postojećih poslovnih struktura poduzeća, kao i njihova racionalizacija te optimizacija.
Pojašnjavajući detalje sporazuma, direktor Perutnine Ptuj-Pipo naglasio je da na uporabu ustupaju manji dio distributivnih kapaciteta specijaliziranoj tvrtki za ovu vrstu djelatnosti, a veći dio skladišta, uključujući i vozni park, prodat će po povoljnim uvjetima na slobodnom tržištu.
- U svrhu zbrinjavanja, sačinit ćemo program prema kojem će svim radnicima koji su tehnološki višak biti osigurana sva prava iz Zakona, Pravilnika o radu i ugovora o radu. Dakle, niti jedan radnik Perutnine Ptuj-Pipo neće biti ostati bez svojih zajamčenih prava - istaknuo je Predrag Šegović.
- Odluka o suradnji dvije tvrtke u segmentu distribucije na prostoru Hrvatske potpuno je racionalna ako uzmemo u obzir da je sa stanovišta logistike Hrvatska jedna od najzahtjevnijih europskih zemalja. Zbog zemljopisnog položaja države, za mnoge tvrtke distribucija vlastitih proizvoda vrlo je velik teret jer ovaj vid poslovanja iziskuje visoke troškove održavanja, a dodatno se mora voditi računa o posebnim veterinarsko-zdravstvenim uvjetima i poštivanju kontinuiranog rashladnog lanca u distribuciji, kao što je slučaj s proizvodima Perutnine Ptuj – naglasio je direktor Šegović.(r)

Izvor: 3017