Arhiva 02.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Poginuo Nedeljko Hrustek iz Dunjkovca

U ponedjeljak, 31. listopada, oko pola sata poslije ponoći u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je život izbubio Nedeljko Hrustek iz Dunjkovca, star 32 godine. On je bio putnik u osobnom vozilu koje priapada njegovoj majci, ali je upravljač u ruke dao 20-godišnjakinji iz Čakovca koja još nema vozačku dozvolu.
Nedostatak vještine i iskustva se i osjetio - ona je u izlasku iz blagog lijevog zavoja sišla izvan kolnika i vozilom udarila u kuću, a zatim u ogradu dvorišta kuće. Nesretni je Hrustek od ozljeda zadobivenih u udaru preminuo na licu mjesta. Ozlijeđenoj vozačici pružena je pomoć u Županijskoj bolnici u Čakovcu.
Utvrđeno je da je zadobila teške tjelesne ozljede, pa je zadržana na liječenju. Izvađen joj je uzorak krvi i uzet urin radi analize koja će pokazati je li na stvari bio i utjecaj alkohola ili drugih sredstava. Tijelo preminulog Hrusteka radi obdukcije je prevezeno na Odjel patologije čakovečke Bolnice.
Zbog siline udara, vozilo je bilo tako oštećeno da je na mjesto događaja morala izaći i ekipa Javne vatrogasne postrojbe Grada Čakovca. Protiv 20-godišnjakinje policija će podnijeti kaznenu prijavu.
Ovom nesrećom i statistika najtežih nesreća na našim cestama ove godine, u prvom polugodištu posve izuzetno povoljna, postala je nešto tamnija, Nedeljko Hrustek šesta je smrtna žrtva u prometu na našim cestama ove godine, sedma ako se u obzir uzme da je jedan sudionik preminuo nakon roka od 30 dana od nesreće, što policija uzima kao granicu u klasifikaciji. Apsurd ove nesreće je što je došla na koncu vikenda u kojem policija nije zabilježila nijednu jedinu nesreću (ni s materijalnom štetom!), a cijelog tjedna nije zabilježena nijedna s težom ozljedom. Prošle godine, također relativno povoljne u ovo doba, bilo je osam poginulih.
Policija upozorava vozače da dolazi vrijeme otežanih uvjeta na cestama, u prvom redu slabije vidljivosti (i pri ovoj nesreći je bila magla), ali i nekih drugih iskušenja, kao što je Martinje. Valja se držati zakonske odredbe da u razdoblju zimskog računanja vremena svjetla na vozilima moraju biti upaljena, a posebnu pozornost treba posvetiti najranjivijima u prometu, pješacima, osobito djeci.

Izvor: 2949