Arhiva 24.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Poznati kandidati za nagradu Zrinski

Na poziv za predlaganje kandidata za ovogodišnje dobitnike Nagrade “Zrinski”, najvećeg županijskog priznanja, do roka predviđenog pozivom stiglo je ukupno 18 prijedloga. Proteklog četvrtka održana je sjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Međimurske županije na kojem je tajnim glasanjem izabrano pet kandidata čija će imena, kao prijedlog za dobitnike, biti upućen na iduću sjednicu Županijske skupštine. Dobitnici ovogodišnje Nagrade “Zrinski” (do skupštinske odluke imena su samo prijedlog) su Ivan Škvorc – Ivač iz Čakovca, Darko Horvat iz Donje Dubrave, Alojzije Sobočanec iz Čakovca, Dragutin Matotek iz Čakovca i tvrtka Bernarda d.o.o. iz Pušćina.
Osim kao priznanje, Nagrada “Zrinski” ima i novčani dio koji ove godine iznosi recesijskih 5 tisuća kuna, a bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Međimurske županije, 29. travnja, u 10 sati.
Osim Nagrade “Zrinski”, i ove će godine zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama biti dodijeljene povelje, o ćemu odluku donosi župan Međimurske županije. Već tradicionalno, povelje Međimurske županije dodjeljuju se na svečanoj sjednici krajem godine. (vt)

Izvor: 2917