Arhiva 15.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

PREDIZBORNA RAZDRAGANOST POLITIČKIH LIDERA

Izborni stožer u međimurskom HDZ-u kojim predsjeda Darko Horvat javio se priopćenjem kojim ističu svoju razdraganost SDP-ovim pomacima u političkoj percepciji, a onda je SDP koji vodi Mladen Novak odgovorio HDZ-u. 

Ovo je napisao HDZ

- Drago nam je što su i u međimurskom SDP-u prepoznali potrebu kako bi bilo dobro, te da bi već bilo vrijeme, da Međimurci dobiju ministra u budućoj Vladi. Izuzetno nam je drago što podržavaju ovu inicijativu koja je potekla iz HDZ-a, no, žalosno je što su se toga sjetili nakon 20-ak godina otkako SDP-ovci svojoj stranci osiguravaju ponajbolji izborni rezultat u Hrvatskoj. Međimurje je zaslužilo predstavnika u izvršnoj vlasti na najvišoj razini, a dobit će ga iz redova Domoljubne koalicije. Izražavamo zadovoljstvo što ovu HDZ-ovu inicijativu podupiru čak i iz redova međimurskog SDP-a - stoji u HDZ-ovom priopćenju.

A ovo odgovorio SDP

- Raduje nas što je međimurski HDZ zadovoljan stavovima i djelovanjem SDP­-a Međimurja. Time su se, konačno, pridružili većini Međimurki i Međimuraca koji kontinuirano podupiru nastojanja SDP­-a i naših koalicijskih partnera da Međimurje postane županija koja će biti predvodnik u Hrvatskoj. Zbog postignuća koja na tom planu ostvarujemo, kako su to lijepo uočili u HDZ-­ovom priopćenju, SDP i partneri u Međimurju već dvadesetak godina postižu najbolje izborne rezultate u Hrvatskoj. Istovremeno, ne čudi nas što je HDZ inicijativu o međimurskom ministru proglasio svojom. Baš kao što nas ne čudi što su proglasili rezultate i dodijelili si ministarsko mjesto prije nego što su izbori i održani. Zna se kako HDZ funkcionira, a zdravi razum i činjenica da se radi o istoj garnituri iz Sanaderovog doba govore da niti mogu, niti žele biti drugačiji. Dajte najte, rekli bi im Međimurci, koji dobro pamte koliko je za svake HDZ­ove vlasti Međimurje bilo zapostavljeno, te, u odnosu na druge, dobivalo malo ili ništa. To nas žalosti, ali ne čudi kada znamo da je HDZ­-u trebalo desetak godina kako bi otkrili da Hrvatska nije samo do Drave, nego i do Mure. Međimurke i Međimurci svoje domoljublje iskazuju radom i poštenjem, iako im to neki, upravo iz HDZ-­ovih redova, žele osporiti. Hrvatska raste, a Međimurje u tome prednjači. Zbog toga smatramo da naš kraj zaslužuje više predstavnika u izvršnoj vlasti. Smatramo da u Međimurju ima dovoljno stručnih i sposobnih ljudi koji će, bez obzira jesu li predstavnici SDP-­a, naših koalicijskih partnera ili nezavisni stručnjaci, svojim znanjem i iskustvom, na svim razinama izvršne vlasti, doprinijeti bržem razvoju Hrvatske. Takav stav, međutim, ne temeljimo na halabuci i inicijativama koje su mrtvo slovo na papiru, nego na radu i rezultatima koje, zajedno s koalicijskim partnerima, ovdje postižemo. I vjerujemo da će nakon izbora, nakon što nam Međimurke i Međimurci iskažu svoje povjerenje, ti rezultati biti vrednovani ministarskom i drugim pozicijama u izvršnoj vlasti - ističe predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak u priopćenju.  (AL)

Izvor: 3155