Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Predstavljen nosač zvuka Ivana Škvorca Ivača

Legendarni međimurski pjevač Ivan Škvorc Ivač 21. ožujka u ugositeljskom lokalu Mamica u Pušćinama predstavio je javnosti svoj prvi nosač zvuka nazvan Pjesme u odijelu i kravati.
Nosač zvuka u studiju u Prekopi snimio je, aranžirao i producirao Nenad Peršak, uz stručnu podršku Darija Damjana. Dizajn omota izradila je Senka Vadlja, prof., autor fotografije na naslovnici omota je Dubravko Lesar, a pjesme je izabrao Zlatko Korbelj - Zujo.
Ivač se svojoj publici, s kojom osjećaje isprepliće 54 godine, predstavlja izborom besmrtnih skladbi, obojenih vlastitim emocijama o kojima je najbolje sam progovorio u intervjuu za list Međimurje u travnju 2011., kada mu je dodijeljeno najviše županijsko priznanje - Nagrada Zrinski:
- Na pozornicu ne mogu drugačije, nego sa svim raspoloživim emocijama. Vodi me želja da sreću koju osjećam pjevajući prenesem ljudima jer samo na taj način toj sreći nema kraja - rekao je tada Ivač. Na CD-u Ivač izvodi pjesme Fala, Spavaj Marija, Kad bi ove ruže male, Fijaker (mix), Ladilom (mix), In vino veritas, La paloma, Crno oko, Jesenje lišće, Međimurje malo, Polek grada Zrinskih, te Suze za zagorske brege.
Snimanje ovog CD-a u direktnoj je vezi s Humanitarnom udrugom Fijolina čiji članovi rade za dobrobit djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za novčanu donaciju Fijolini na dar se dobiva CD Ivana Škvorca Ivača, a više detalja piše na web stranici ove udruge: www.fijolina.hr. Nosač zvuka može se naći i u turističkim uredima po Međimurju te u lokalu Rambo u Prekopi. (žd) Snimio D. Lesar

Izvor: 3022