Arhiva 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

PRIPREME ŽIVOG ZIDA ZA IZBORE: Neće u koalicije ni prije, ni poslije

Pripreme “Živog zida” za skorašnje parlamentarne izbore u III. izbornoj jedinici bile su tema konferencije za novinare koju su održali Ivan Vilibor Sinčić, jedan od supredsjednika stranke, i Branimir Bunjac, glavni izborni koordinator stranke za ovu jedinicu. Kampanju u ovoj jedinici odradit će ponajprije osamstotinjak članova stranke u Međimurskoj, Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, a očekuje se i pomoć simpatizera i volontera, a i nekih udruga koje podržavaju aktivnost “Živog zida”.

Radi bolje koordinacije imenovani su i županijski izborni koordinatori, dodao je, za Varaždinsku županiju Marko Kesteli, za Krapinsko-zagorsku Zdravko Rafajec, a za Međimursku Dario Horvat. Sinčić je rekao da su već predsjednički izbori pokazali da šestina birača u Hrvatskoj ne želi izbor ograničen na osovinu SDP-HDZ, a neće htjeti ni trgovačku politiku Ive Josipovića i Radimira Čačića.

- Živi zid neće radi rezultata u koalicije bez kriterija. Pokušali smo stvoriti jaču frontu protiv sadašnje politike, ali nismo uspjeli - rekao je Sinčić.

Pokazalo se da u Hrvatskoj nema stranaka koje ne bi bile spremne nakon izbora ići u koaliciju s HDZ-om ili SDP-om – kad uđe u Sabor “Živi zid” to neće učiniti ni po koju cijenu. (DK)

Izvor: 3150