Arhiva 09.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RIJETKA IMENA: DEJANIRA BLAŽEKA IZ DONJEG VIDOVCA

Desetogodišnja Dejanira Blažeka iz Donjeg Vidovca vrlo je često u situaciji objašnjavati odakle joj tako neobično ime. Ponosna je jer se iza njega krije cijela priča mamine i tatine ljubavi.
- Ne, nije to ime iz sapunica, ime sam dobila po maminoj vjenčanici. Ne moraju u razredu biti sve Lucije i Ivane. Evo, ja sam Dejanira. Tako se zvala mamina vjenčanica u kojoj se udavala – objašnjava kratko djevojčica.
Njezina mama Zdenka (40) vratila se načas u 1995. godinu.
- Moj suprug Saša Christian (40) čekao me u Novom Marofu, ispred posudionice vjenčanica kada sam je birala. Jedna mi se izuzetno dopala i rezervirala sam je. Onako usput, žena koja je tamo radila rekla mi je da se vjenčanica zove Dejanira jer ju je sasvim novu prvi put nosila žena koja se tako zvala. Sve nove vjenčanice dobile su imena po mladenkama koje su ih prvi put nosile. To je bio marketinški trik koji je nadasve privlačio djevojke da naruče baš novu vjenčanicu. Izašla sam i svom budućem suprugu ispričala sve to. On je rekao da je ime prekrasno i budemo li imali kćerku, da će se upravo tako zvati. No, godinu dana nakon vjenčanja, rodio se Patrik (14), a kćerka nam se rodila pet godina nakon vjenčanja.
O imenu se uopće nije razmišljalo jer ga je dobila još prije udaje – ukratko je ispričala Zdenka, zajedno s Dejanirom pokazujući na fotografiji raskošnu vjenčanicu sa šest metara dugim velom koja je prilikom fotografiranja prekrila pod cijele sobe
Z. Čižmešija
Snimila L. Zvošec

Izvor: 2889