Arhiva 02.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

SAJAM DOBROTE U ČAKOVEČKOJ GIMNAZIJI

Svi učenici čakovečke Gimnazije imali su priliku pokazati svoju kreativnost u dobrotvorne svrhe sudjelujući na dvanaestom školskom Sajmu dobrote održanom 23. prosinca. Ugodna napetost priređivanja Sajma započela je tjedan dana ranije, održavanjem humanitarnog koncerta u Prostoru, da bi nastavak u Školi po mnogočemu bio poseban i drugačiji od svih dosadašnjih. Učenici i njihovi profesori potrudili su se osmisliti svojevrstan vremeplov, pa je tako u svakoj od učionica predstavljeno jedno razdoblje povijesti. Za 50-te su se pobrinuli učenici drugih i četvrtih razreda koji su se predstavili s glazbenom slušaonicom, ponudom voćnih sokova i hot dogova. Hitovi 60-ih preslušavali su se u jednoj od učionica koja je bila specifična i po mogućnosti kupnje nakita, kušanja voćnih salata i kokica, ali i friziranju. Diskoera 70-ih ponovo se osjećala u učionici glazbene kulture gu kojoj je za sve omogućeno prigodno fotografiranje. Live jukebox, pacman i ogromna Rubikova kocka u osamdesete su vraćali sve one koji su se našli u blizini učionice u kojoj je predstavljeno isto razdoblje, a kokteli koji su se ondje nudili bili su pravi hit.
Devedesete su dočarali učenici drugih, trećih i četvrtih razreda koji su organizirali igraonicu i second hand shop, a u ponudi je uz kolače bilo i peglanje kose. Posljednje predstavljeno razdoblje - XXI. stoljeće, mjesto je pronašlo u učionici fizike u kojoj su se preslušavali glazbeni hitovi, nabavljala antistres loptica i krema za pomlađivanje.
Od prigodnih prodaja i putem donacija, Sajmom dobrote prikupljeno je preko 14 tisuća kuna. Prihod će otići na adrese Međimurske zaklade solidarnosti Katruža i Udruge za sindrom Down Međimurske županije.
Valja ovdje spomenuti da je u auli Škole bio uprizoren i glazbeni, plesni i scenski program koji je publiku vraćao u vrijeme Elvisa Presleyja, Michaela Jacksona, pa do aktualne zvijezde Lady Gage. Najviše pozornosti privukle su profesorice koje su izvele mješavinu poznatih pjesama pod krilaticom Ultraturbopopularni krasnoslov.
A. Ličanin

Izvor: 2958