Arhiva 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

SELNICA: U kredit zbog geodetske izmjere?

U utorak, 13. svibnja u čakovečkom područnom uredu katastra na radnom je sastanku bio ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović koji je svoj redovni obilazak ureda u Međimurskoj županiji iskoristio kako bi s pročelnikom ureda Dejanom Blažekom, zamjenikom župana Zoranom Vidovićem i načelnikom Općine Selnica Ervinom Vičevićem još jednom proanalizirao iz prethodnog mandata problem Općine Selnica - dug za obavljenu geodetsku izmjeru na području Općine.
Naime, Geodetski zavod Split obavio je tu izmjeru, mještani su uplatili 1,230.000 kuna, no, spomenutoj je tvrtki proslijeđeno tek 230.000 kuna, a ostala su sredstva nenamjenski potrošena. Za obavljene radove Općina duguje još 3,2 milijuna kuna, ne računajući kamate koje bi mogle biti i više od milijun kuna, a GZ Split pokrenuo je sudski spor.
Na sastanku je ravnatelj DGU-A D. Markovinović ocijenio da je jedino rješenje problema u kreditnom zaduživanju Općine jer ni Državna geodetska uprava ni državni proračun nemaju sredstava kojima bi se financirali spomenuti radovi, pa je predložio zaduživanje pri Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj koja ima povoljne kreditne linije upravo za katastarske izmjere.
To je teško ostvarivo rješenje budući da je Općina Selnica zapravo prezadužena, što znači da bi banci trebalo pružiti dodatna jamstva, u prvom redu jamstvo Međimurske županije.
Zamjenik župana Z. Vidović rekao je da Međimurska županija može pomoći, ali u okviru svojih mogućnosti jer dug o kojem je riječ blokira dugoročno normalno funkcioniranje Općine i željeni razvoj.
M. Belčić

Izvor: 3082