Arhiva 13.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

SMRT NA CESTAMA: Stradala djevojčica i vozač mopeda

PODBREST

U Podbrestu, u Ulici Vladimira Nazora u četvrtak, 6. listopada, nekoliko minuta poslije 15 sati dogodila se druga od tragedija prošlog tjedna u kojoj je život izgubila Lea Kavran, stara 6 godina, iz Podbresta. Ludbrežanin star 25 godina vozio je svojim VW polom varaždinskih oznaka brzinom neprilagođenom ograničenoj preglednosti u datoj situaciji, konstatirala je policija u očevidu.
Uz južni rub kolnika bio je, naime, parkiran osobni automobil, a u nastojanju da ga obiđe, kako bi izbjegao udar, vozač je u zanošenju djelomično prešao na lijevu prometnu traku. Tako je udario u dvije djevojčice, nesretnu Leu i njenu prijateljicu i vršnjakinju Lanu Šergić, koje su pretrčavale kolnik. U udaru su djevojčice oborene na kolnik - Lea je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu, dok je njena prijateljica ozlijeđena lakše iako s mogućom prekvalifikacijom ozljeda u teže, kako je utvrđeno u čakovečkoj Bolnici. Automobil je nakon udara sišao s kolnika i udario u stup javne rasvjete, a potom se u zanošenju vratio na kolnik. Na njemu je utvđena tehnička neispravnost pneumatika, profili su raznih proizvođača i istrošeni, te je prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske, kako bi se na njemu obavio cjelovit tehnički pregled. Vozaču automobila izvađena je krv i uzet mu je urin radi utvrđivanja prisutnosti alkohola u krvi. Slijedi mu kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.
Početkom tjedna stradali Zdravko Dombaj i Lea Kavran peta su i šesta smrtna žrtva na međimurskim cestama ove godine, u službenoj statistici policije koja u obzir kao posljedicu nesreće uzima smrt koja je nastupila u roku od 30 dana od događaja. Uzme li se u obzir i jedan slučaj u kojem je stradali preminuo nakon tog roka, broj najtežih žrtava penje se na sedam.

ČAKOVEC

Prošlog ponedjeljka, 3. listopada, desetak minuta poslije podneva u Čakovcu se dogodila prva od dviju nesreća ovog crnog tjedna u prometu u kojoj je pala najveća žrtva, ljudski život. Zdravko Dombaj (43) iz Totovca svojim je skuterom neprilagođenom brzinom vozio Zrinsko-frankopanskom ulicom u smjeru grada i na samom početku, kod odvojka za “Čateks” udario u rubni kamen ceste te se prevrnuo na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku Bolnicu, ali je zbog ozljeda ubrzo preminuo.

Izvor: 2946