Arhiva 21.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Što se krije iza čukovečke svađe?

- Klub financiram deset godina, bez pomoći Grada Preloga koji je vlasnik objekta i terena. Nastavi li se taj nemar, opstanak Nogometnog kluba Čukovec 77 – jedine sportske udruge u ovom mjestu – dovest će se u pitanje – naglasio je predsjednik NK-a Čukovec 77 Stjepan Igrec, inzistiravši na obraćanju javnosti putem lista Međimurje, nakon nedavnog verbalnog sukoba s predstavnicima Mjesnog odbora Čukovca i dijelom članova drugih udruga u mjestu.
U Čukovcu je održan sastanak članova tamošnjeg Mjesnog odbora i predstavnika udruga koje djeluju u naselju, a naš sugovornik Stjepan Igrec tvrdi da je tada doživio veliko razočaranje jer mu se dio sudionika obratio s otvorenom mržnjom.
- Neki od sudionika tog skupa osjetili su se prozvanima u mom izvješću o aktivnostima kluba u protekloj godini te o poteškoćama s kojima se susrećemo. Klubu sam i otac i majka. Jedini sam donator i mecena te - uz dvojicu, trojicu ljudi, 10 godina održavam pogon koji, uz prvu ekipu, čine i dvije ekipe mladih, što znači 50-ak sportaša. U redovima kluba stalno je po 5, 6 domaćih igrača. Riječ je o velikom angažmanu i velikim novčanim ulaganjima kojima sam tijekom godina doveo klub do visokih sportskih rezultata i uspona do III. hrvatske nogometne lige. Za mjesto Čukovec čulo se zahvaljujući uspjesima NK-a Čukovec 77. Nikada nismo ništa tražili, ali održavanje ovakvog pogona ne može više ostati na jednom ili dva čovjeka. Potrebno je uključivanje Grada Preloga. Plaćamo režije, a u sanaciju klupskih prostorija nije ozbiljno ulagano više od 10 godina. To je obveza Grada kao vlasnika – smatra S. Igrec prozvavši gradonačelnika Dragutina Glavinu, ali i bivšeg te aktualnog predsjednika Mjesnog odbora Čukovca Renata Habuša i Mladena Orehovca za loše posredovanje i zalaganje za interese kluba kod gradskog čelništva.
Godišnju dotaciju klubu iz gradskog proračuna od 20-ak tisuća kuna Igrec smatra nedostatnom te dodaje da je za održavanje živog pogona, dakle potreba igrača, potrebno do 100.000 kuna godišnje. Naglašava da u tom iznosu nisu uračunati troškovi uređenja klupskih prostorija, što u ovom trenutku i ne smatra prioritetom te dodaje da je za potrebe igrača osobno godišnje ulagao oko 150.000 kuna!
- Vodit ću klub još pola sezone, uz uvjet da se angažira Grad. Razočaran sam reakcijom nekih Čukovčana na ovu moju kritiku jer sam kao rođeni Čukovčanin godinama novčano pomagao i tamošnje dobrovoljno vatrogasno društvo. Vatrogasci me nikad nisu pozvali ni na jednu svoju godišnju skupštinu – dodaje S. Igrec.
NE MOŽEMO
FINANCIRATI IGRAČE!
Gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina jasan je:
- Vjerujem da je gospodin Igrec puno ulagao u čukovečki nogometni klub, no, bilo bi zanimljivo pogedati financijska izvješća tijekom godina i vidjeti tko je zapravo, osim njega i Grada Preloga, uopće davao sredstva klubu. Nitko! Mi pomažemo klubu u skladu s mogućnostima i u skladu s dogovorenom podjelom planiranih sredstava među istim udrugama. Ove ćemo godine nastaviti uređenje klupskih prostorija, kao i okoliša, te postaviti ogradu. Uvijek sam spreman za razgovor o prijedlozima i potrebama, no, po zakonu, na amaterskoj razini sporta, ne smijem i ne želim financirati igrače. Gospodin Igrec treba uzeti u obzir i činjenicu da u čukovečkom nogometnom klubu gotovo da i nema Čukovčana, a Čukovčana je najmanje i u gledalištu, na utakmicama. To bi nam trebao biti zajednički izazov da što više mladih ljudi s ovog područja uključimo u klub. Vjerujem da su nam ciljevi isti – kaže gradonačelnik.
ODREKLI SE
SREDSTAVA U KORIST KLUBA
Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Čukovca Mladen Orehovec smatra da istup Stjepana Igreca ne zaslužuje komentar te dodaje da Mjesni odbor dijeli stav čelništva Grada Preloga.
Izjava bivšeg predsjednika MO-a Čukovca Renata Habuša bremenita je (lako provjerljivim) činjenicama:
- Unazad 10 godina, Grad Prelog Nogometnom klubu Čukovec davao je najveće godišnje iznose. Više od čukovečkog kluba dobivala je samo preloška Mladost. Početkom mog mandata, MO Čukovec odrekao se novčanih sredstava iz gradskog proračuna u korist kluba te su tada uređeni sanitarni čvorovi. Tijekom mog mandata, u više me navrata zbog potreba kluba kontaktirao tajnik kluba Željko Slaviček zvan Kača i činio sam sve što je u moći jednog predsjednika mjesnog odbora. Pravo je pitanje zašto u klubu danas igraju samo dvojica Čukovčana, a nekad ih je bilo 11 - kaže Renato Habuš. (Željka Drljić)

Izvor: 3017