Arhiva 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

SVETI JURAJ NA BREGU: Novi dani za nove projektea

Dan Općine Sveti Juraj na Bregu ove je godine obogaćen događanjima vezanima uz manifestaciju Dani Vinka Kosa. Općina je suorganizator, a nositelj programa je Župa sv. Juraj na Bregu. Čelništvo Općine svake godine nastoji skromnim i ugodnim programomo bilježiti Dan Općine, pa je tako bilo i ovaj put.
Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je uz brojne goste, članove Vijeća, aktere društvenog života. Svojim dolaskom čestitke je uputio i predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak. Prigodnim se pozdravom obratio predsjednik OV-a Marijan Rodinger, a što se radilo od lanjske do ove svečane sjednice, u kratkim je crtama predstavio načelnik Anđelko Nagrajsalović. Obojica govornika naglasila su nastavak dogradnje zgrade OŠ I. G. Kovačić u Pleškovcu i izgradnju njezine sportske dvorane, kao trenutno najvažniji projekt.
Načelnik je podsjetio da Općina stipendira 41 studenta, a preko javnih radova zapošljavali su 20 osoba, dok se trenutno vodi postupak za zapošljavanje još 15 djelatnika. Obilježeno je 450 godina od spomena Župe sv. Juraj na Bregu i naselja Lopatinec. Od projekata je izrađena strategija razvoja Općine do 2020. godine, u izradi je izmjena i dopuna Prostornog plana, s radom je započeo LAG - Lokalna akcijsa grupa Međimurski doli i bregi.
- Radimo na prijavi projekata kod ministarstava regionalnog razvoja, kulture, gospodarstva i turizma, pripremamo natječaj za energetsku učinkovitost obiteljskih kuća. Brinemo o prijenosu vlasništva nerazvrstanih cesta na Općinu, radimo projekte rekonstrukcije društvenih domova u Brezju, Frkanovcu i Vučetincu, nadgradnje sportsko-rekreativnog centra Vučetinec - Rogoznica, mjerenja energetske učinkovitosti javne rasvjete. Bavimo se i legalizacijom objekata u vlasništvu Općine, izradom geodetskih elaborata za zemljišne knjige, istaknuo je, između ostalog, načelnik A. Nagrajsalović.
Gradi se kanalizacijska mreža u Malom Mihaljevcu, a projekt će ići dalje u sva naselja. U Gospodarskoj zoni Brezje podignut je proizvodni pogon Reinox, a gradi se i solarna elektrana Sibaris. Vodosprema u Dragoslavcu također je podignuta, mobilni operatori poboljšavaju usluge u telefoniji. U Općini je uveden selektivni način prikupljanja otpada, obnavljaju se društveni domovi, pomaže društvima i klubovima. Načelnik je istovremeno oprezan i optimističan u najavama za nadolazeće vrijeme. Ističe da brojni projekti imaju dobru perspektivu i budu li prihvaćeni s viših razina, njihova će realizacija dodatno poboljšati kvalitetu življenja i rada na području Općine.
Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, službenici ureda Općine priredili su degustaciju vina i smjestili je u prikladan ambijent - u podrum općinske zgrade, odnosno starog župnog dvora. Bivši i aktualni djelatnici na stručnom zapošljavanju uz pomoć službenica Općine ugostili su uzvanike i ponudili im na kušanje vina međimurskih vinara.
A. Ličanin

Izvor: 3079