Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Tko će na mjesto Stjepana Koraja?

Mjesto pomoćnika ministra, nakon što je Stjepana Koraja (SDP) Vlada razriješila na zatvorenom dijelu sjednice, po svoj će prilici ostati nepopunjeno još neko vrijeme. Iako Koraj nije na to mjesto došao po regionalnom ključu, nekako se logičnim činilo, budući da je Ministarstvo poduzetništva i obrta “SDP-ovo ministarstvo”, da na njegovo mjesto zasjedne SDP-ov čovjek iz Međimurja.
Bivši predsjednik međimurskog SDP-a, sada povjerenik SDP-a za Međimurje i bivši župan Ivica Perhoč rekao nam je da još do kraja nije jasno hoće li se Korajevo mjesto uopće popunjavati novim zapošljavanjem ili će se to riješiti preraspodjelom unutar samog Ministarstva. U svakom slučaju, potvrdio je Perhoč, međimurski SDP ima kvalitetne kadrove koje umjesto Stjepana Koraja može ponuditi ministru Gordanu Marasu ako se za tim ukaže potreba.
Proteklog je tjedna Perhoč na glavnom odboru SDP-a razgovarao s Marasom, ali o konkretnim imenima navodno nije bilo riječi. Sam Perhoč trenutno još uvijek koristi pravo na naknadu, međutim, tvrdi da to pravo neće koristiti svih šest mjeseci, koliko mu po zakonu pripada.
Dijelom zbog toga da ne bi trpio županijski proračun, ali još više jer ne želi toliko dugo biti besposlen. Ili će možda ipak on na mjesto Koraja?
V.Trstenjak

Izvor: 3039