Arhiva 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Tko je izigrao dogovor: Čurić ili Horvat?

Došao sam pred zid i jednostavno ne znam što učiniti. Tom je rečenicom, posjetivši našeuredništvo, svoju ispovijest započeo Nedeljko Čurić iz Novog Sela na Dravi – nezaposleni vozač i elektroinstalater. Na burzi rada Čurić je još od 1997. godine te, bez ikakvih drugih primanja, preživljava obavljajući povremene poslove. Stanuje u trošnoj kući u Novom Selu na Dravi za koju kaže da je stara više od 100 godina. Nedavno mu je počelo prokišnjavati krovište, odnosno pojavio se problem za koji je mislio da će biti riješen još prije nekoliko godina.
- Smatram se prevarenim. Još 2009. godine s Damirom Horvatom, vlasnikom Limarije Horvat d.o.o iz Totovca, usmeno sam se dogovorio o usluzi za uslugu. Na njegovom kombi vozilu obnovio sam limariju i lakirao ga - sve uz moj materijal i bez novčane naknade.
Zauzvrat, on je obećao da će mi dati lim za obnovu krovišta moje kuće. Sve je ostalo na obećanju, a sad se bojim oborina, posebno snijega jer mi kuća prokišnjava. Upravo idem i na Elektru, moliti da mi ne iskopčaju struju. Novaca nemam. Ni od koga ne tražim milostinju, no, želim ono što je moje.
Ako već izigrava dogovor oko obnove krovišta, želio bih da mi Damir Horvat barem vrati novac koji sam u ono vrijeme uložio u lakiranje njegovog kombija. Za materijal sam dao oko 3.000 kuna, žali se Čurić.
Horvat: Ništa bez računa
Želeći čuti i drugu stranu priče, kontaktirali smo i prozvanog Horvata koji je bio kratak i jasan:
- Od Nedeljka Čurića tražim samo R-1 račune za materijal koji je koristio pri obnovi kombija. Čim to vidim, spreman sam mu ili platiti ili donirati lim. Prije toga ništa, a on dosad, iako sam više puta tražio, to nije donio, napominje Horvat.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3063