Arhiva 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Truli luk, krumpir, jabuke...

Većinski sam suvlasnik oranice od 800 četvornih hvati, na atraktivnoj lokaciji, uz kanal Jales iza groblja, uz dobar put i mogućnost navodnjavanja. Bez mog znanja je moj daljnji rođak, manjinski suvlasnik ove oranice, koji posjeduje oranicu pored ove i dao ju na korištenje našem sumještaninu, značajnom poljoprivrednom proizvođaču, a uz nju dao i ovu spornu. Prešutno sam se složio s tim, a korisnik mi je godišnje davao 10 kilograma luka. Sve je isprva bilo u redu, dok nije korisnik počeo dovoziti velike količine pokvarenog luka, a okasnije i krumpira, pa onda i jabuka, sve pomiješano s otpacima drvenih sanduka i dijelova stiropora. 

Nekad uredno zasijana oranica danas sliči smetištu na kojem su brežuljci i dolovi koje ne može pokriti ni novozasađeni kukuruz. Predočivši vlasnički list obavijestio sam i komunalno redarstvo Općine Donji Kraljevec. 

Na moje iznenađenje, komunalni redar je rekao da ima neka saznanja o ovoj situaciji, a na moj prijedlog će i poduzeti neke radnje i mjere da se oranica vrati u prijašnje stanje.

Suvlasnik oranice 

Vili Ladašić,

Donji Kraljevec

Izvor: 3094