Arhiva 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

U općini Selnica svečano na Markovo

Dan Općine Selnica na Markovo (blagdan sv. Marka) ove je godine obilježen prvom svečanom sjednicom (ikad održanom od utemeljenja Općine) Općinskog vijeća u petak, 25. travnja u dvorani stare škole u Selnici, kamo su uz članove Vijeća pozvani svi predsjednici vijeća mjesnih odbora, bivši vijećnici te brojni gosti.
S prisjećanjem na povijest Općine, sudionicima svečanosti prvo se obratio predsjednik Vijeća Radovan Zadravec, a načelnik Općine Ervin Vičević, ne želeći se osvrtati na propuste izvršne vlasti u ranijim mandatima, iznio je nekoliko osnovnih smjernica koje se prati u razvoju Općine: popunjavanje infrastrukture, njegovanje tradicijskih vrijednosti, društvenih organizacija i života u Općini te stvaranje preduvjeta za razvoj kontinentalnog turizma.
U ime županijske izvršne vlasti, skupu se obratio Zoran Vidović, zamjenik župana, koji je istaknuo da je upoznat i s naslijeđenim problemima, ali i s mogućnostima razvoja Općine Selnica te obećao suradnju sa županijske razine, potrebnu da bi se na najbolji način razvijalo potencijale u tom kraju.
Na sjednici su prvi put dodijeljena javna općinska priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama budući da su odlukom Općinskog vijeća Selnice na VII. sjednici aktualnog mandata, 28. ožujka ove godine tek zapravo i definirani razina i kriteriji dodjele općinskih priznanja.
Priznanja koja su dodijeljena provjerena su u širokoj proceduri predlaganja i anketiranja u koju se aktivno uključilo skoro 40% mještana naselja Općine Selnica, objasnio je načelnik E. Vičević.
POVELJE
Povelja o imenovanju počasnim građaninom Općine Selnica dodijeljena je Ivanu Mezgi, uz obrazloženje da je najviše zaslužan za osnivanje Općine Selnica, Ignacu Šardiju kojem se pripisuju najviše zasluge za gospodarski razvoj Općine Selnica i Josipu Hozjanu koji je s područja Općine Selnica bio među prvim županijskim vijećnicima i dugogodišnji aktivist Mjesne zajednice Selnica.
PLAKETE
Plaketu Općine Selnica primila je Julijana Kočila čije se ime izravno povezuje s najvišim zaslugma za razvoj kulture na području Općine Selnica, a Josipu Munđaru plaketa je dodijeljena jer ga sumještani doživljavaju kao ponos Selnice - darivatelj je koji je do sada 137 puta dobrovoljno darovao krv.
ZAHVALNICE
Kolektivna priznanja, zahvalnice Općine Selnica, dodijeljene su Nogometnom klubu Mladost, Nogometnom klubu Donji Koncovčak, Nogometnom klubu Zebanec i Nogometnom klubu Plavi 1975 Prekopa za unapređenje u području sporta Općine Selnica, a DVD-u Selnica za predani rad i uspjehe u području zaštite od požara.
Vrlo emotivnim i sadržajnim govorom u ime nagrađenih na priznanjima je zahvalio Ivan Mezga koji je kao izravni sudionik opisao političku borbu koja se vodila pri ustrojavanju općina i gradova, kako bi se izborio bolji položaj i ravnopravan status gornjeg Međimurja u našoj županiji.

Marijan Belčić

Izvor: 3079