Arhiva 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Ukrali ovna i odrezali mu testise!

- Jako sam revoltiran krađama koje se svakodnevno događaju oko nas. Moje gospodarstvo je veliko jer volimo konje, krave, perad i druge životinje. Prije smo držali koze… zimi imamo zaprege…
Naše troje djece i mještani povesele se kad zapregama krenemo selom…, ali kako se ne bismo ljutili kad nam lopovi svako malo nešto ukradu… Proteklih je dana moja obitelj bila žrtva krađe: odnijeli su nam dvije ovce i ovna. Ovce su imale mlade. Ostala su tri janjeta koje sad hranimo na bočicu, ispričao nam je Darko Blažona (40) iz Male Subotice koji je odmah ujutro, 4. ožujka, nakon krađe krenuo u potragu za lopovima.
- Najteže mi je palo kad sam stotinjak metara dalje na vrtu vidio odrezane i odbačene testise ovna. Znači da su životinje mučili i zaklali odmah ili usput jer su se otimale. Pala je kiša, pa su se vidjeli tragovi dvaju bicikala i krvi. Krenuo sam za tragovima guma i put je vodio do kraja našeg vrta, prema autocesti. Lopovi su na biciklima gurali mrtve životinje uz cestu, prema susjednom Palovcu, prešli pružni prijelaz i zatim su tragovi vodili prema Držimurcu… Tu se tragovi gube, razočaran priča Darko koji je krađu prijavio policiji. Supruga Anđelka i njihova djeca jako su tužni, no, ne žale truda da janjad othrane kravljim mlijekom.
Policija je nastavila potragu sa psom. Slijedi policijsko istraživanje na držimurečkom području na kojem je najvjerojatnije plijen završio. (?)
Zinka Čižmešija

Izvor: 3072