Arhiva 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

UKRATKO...

DEKANOVEC
Kada se odvozi otpad
Koncesionar kojem je povjeren odvoz komunalnog i selekcioniranog otpada iz Općine Dekanovec, EKO-FLOR PLUS, dostavio je datume mjesečnog odvoza selekcioniranog otpada iz kućanstvava. Uz redovni tjedni odvoz komunalnog otpada, selekcionirani otpad (papir i plastika) odvozit će se u prvom polugodištu ove godine 23. siječnja, 13. veljače, 13. ožujka, 17. travnja, 15. svibnja, 12. lipnja i 17. srpnja. (mb)
KOTORIBA
Po 100 kuna
Članovi Socijalno zdravstvenog vijeća Općine Kotoriba pokucali su na vrata 80 najugroženijih obitelji u svome mjestu. Svaka je obitelj, odnosno pojedinac, dobila po 100 kuna, kako bi im tim simboličnim iznosom bili uljepšani blagdani. Novac za te potrebe osigurala je Općina Kotoriba u svome proračunu.(mg)
DONJA
DUBRAVA
50 paketa najstarijima
Podružnica umirovljenika Donja Dubrava, kao i svake godine dosad, nastoji razveseliti najstarije sumještane prigodnim poklonima. Umirovljenici su pripremili 50 prigodnih paketa s raznovrsnim namirnicama kojima su darivali mještane Donje Dubrave starije od 80 godina, a sjetili su se i onih koji su tijekom ove godine bili teže bolesni.(mg)
PODTUREN
Skroman socijalni program
Za pomoć socijalno ugroženim osobama u 2014. godini s područja Općine Podturen iz proračuna se može izdvojiti tek 50.000 kuna jer daljnjih 100.000 kuna pomoći za nabavu ogrjeva samo se transferira korisnicima iz proračuna višeg reda, a još 20.000 kuna iz općinskog se proačuna planira uputiti Crvenom križu. (mb)
ŠENKOVEC
Tko će biti novi pročelnik?
Nakon što je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Šenkovec Alen Kajmović s prvim siječnjem stupio na dužnost pročelnika Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije, pred spomenutom jedinicom lokalne samouprave je odabir novog pročelnika.
Natječaj za navedeno radno mjesto bit će raspisan u drugoj polovici mjeseca siječnja, potvrdio nam je šenkovečki načelnik Saša Horvat. (vk)
ŽABNIK
Uskoro benzinska crpka
Na “trokutu” ispred rotora na ulazu u Sveti Martin na Muri iz smjera Murskog Središća ovih bi dana trebala započeti izgradnja benzinske crpke. Prema brojanju prometa, koje su za te potrebe odradili srednjoškolci prometnog smjera, u vremenu od 5.30 do 22 sata, radnim danom, preko rotora je prošlo 5.600 vozila, pa bi i crpka mogla biti itekako isplativa investicija. (vt)
BUKOVJE
Staze iz fondova EU
Europska unija mogla bi financirati izgradnju biciklističke staze Bukovje-Sveti Martin na Muri-Mursko Središće. Naime, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec predložio je Županijskoj upravi za ceste apliciranje projekt-staze od Bukovja do Murskog Središća prema fondovima Europske unije. (vt)
DEKANOVEC
Za kulturu
Limena glazba Dekanovec na raspolaganju će imati 20.000 kuna, a Udruga Florijana Andrašeca 15.000 kuna, s time da će se za manifestacije izdvojiti još 10.000 kuna.

PLEŠKOVEC
Rebalans
Proračun Općine Sveti Juraj na Bregu za 2013. godinu izmijenjen je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u kalendarskoj godini. Rebalansom je smanjen s prvotno planiranih 11 milijuna kuna na 7,1 milijun. Najviše su smanjeni prihodi od poslovanja, u što ulaze općinski porezi, i to za 3,8 milijuna kuna. (l)
ZASADBREG
4G stanica
Korištenje naprednije tehnologije u mobilnim komunikacijama sada je omogućeno zahvaljujući baznoj stanici LTE smještenoj u Zasadbregu. Radi se o 4G stanici koja pokriva veće područje, na nižoj frekvenciji. Korisnici pametnih telefona već su prepoznali razliku u korištenju mobilnog interneta na 4G mreži koja se ponajprije ogleda u brzini. (l)
GORIČAN
Vatrogasci na okupu
Dobrovoljno vatrogasno društvo Goričan među prvima je koje će održati redovnu skupštinu - ove subote, 18. siječnja u dvorani doma kulture u Goričanu. Članovi Društva raspravit će izvješća o aktivnostima u prošloj godini i prijedlog programa za ovu, a nekim zaslužnim članovima i pomagačima bit će uručena priznanja, odlikovanja i zahvalnice. Početak je u 19 sati.(r)
SAVSKA VES
Skupština DVD-a
Članovi DVD Savska Ves u subotu, 18. siječnja održat će svoju redovnu godišnju skupštinu. Na dnevnom redu su izvješća o radu u prethodnoj godini i program rada za ovu, s pratećim financijskim planom. Skupština će se održati u vatrogasnom domu s početkom u 19 sati.(r)
ČAKOVEC
Za vrtić 13 milijuna
U ovogodišnjem proračunu Grada Čakovca za potrebe Dječjeg vrtića Čakovec osigurano je 13,050.000 kuna. Taj će iznos, obrazlažu u Gradu, u potpunosti biti utrošen na rashode za zaposlene, ali i na plaćanje dijela minusa iz protekle godine koji je nastao neisplatom dotacije Grada. Iznos će se isplaćivati plaćanjem faktura Vrtiću u dvanaestinama preostalog duga. (vk)
ČAKOVEC
Za udruge milijun kuna
Iznos od milijun kuna osigurao je Grad Čakovec u svom proračunu na stavci razvoj civilnog društva. Spomenuto podrazumijeva sufinanciranje troškova rada udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, udruga invalida te humanitarnih i drugih udruga, zatim djelovanja vjerskih zajednica, političkih stranaka, kao i Društva Naša djeca, odnosno provedbe projekta projekt Čakovec – grad prijatelj djece te aktivnosti Crvenog križa, što je regulirano zakonskim propisima. (vk)
PRELOG
Skupština Glavatice
Iz Sportsko-ribolovnog društva Glavatica Prelog pozivaju članove na izvještajnu godišnju skupštinu koja će se održati 18. siječnja, od 18 sati u gradskoj kavani Lovac, u Prelogu. Između ostalog, bit će riječi o budućem svjetskom ribolovnom prvenstvu. (d)
DEKANOVEC
Za sport
Sportašima će u Dekanovcu na raspolaganju biti ukupno 30.000 kuna: NK Mladost dobit će 15.000 kuna, ŠRD Mura 10.000 kuna, a LD Fazan Dekanovec 5.000 kuna.(mb)
SV. MARTIN NA MURI
Izbori u TZ-u
Turističko vijeće Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri donijelo je odluku o raspisivanju izbora za novi saziv Skupštine TZ-a. Mandat članovima Skupštine traje četiri godine, a aktualnom sazivu istječe 19. siječnja ove godine. Izbori moraju biti raspisani najkasnije 60 dana prije isteka mandata Skupštine. (vt)

Izvor: 3064