Arhiva 30.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Ukratko...

PRETETINEC

Oborinske vode

Pri kraju je izrada projekta koji će riješiti odvodnju oborinskih voda koje se u Pretetinec slijevaju iz Črečana. U vrijeme jakih oborina, već smo javljali, u Pretetincu se na javnim i privatnim površinama zadržava voda, a uskoro će - u suradnji s Hrvatskim vodama, i taj problem biti riješen. (l)

PRIBISLAVEC

Novih 240 metara staze 

Kraju su privedeni radovi na izgradnji 240 metara pješačko-biciklističke staze koja se proteže uz županijsku cestu 2018 u Pribislavcu. Investicija je vrijedna 210.000 kuna, a financirali su je ŽUC i Općina Pribislavec.

Radove su izveli djelatnici tvrtke Pavlic-asfalt-beton iz Goričana.(vk)

DONJI 

KRALJEVEC

Divlja 

odlagališta

Općina Donji Kraljevec uredila je divlja odlagališta na svojem području. Za to je utrošila 60 tisuća kuna, a time je i probila ovu stavku proračuna na polugodištu, ali je naknadno sredstva osigurala rebalansom. Sad na području Općine nema divljih odlagališta, barem ih neće biti dok potraje disciplina građana.(k)

DOMAŠINEC

Uređenje

Općina Domašinec uskoro će potražiti izvođača radova na uređenju spoja Vrtne ulice i poslovnog centra mjesta. Procijenjena vrijednost posla od 160 tisuća kuna uključuje uređenje kolnika i pješačkog pojasa te pripadajuće odvodnje. Ministarstvo regionalnog razvoja pomoći će projekt udjelom u financiranju od 85 posto.(k)

M. SUBOTICA - ŠTEFANEC

Izgradnja nadstrešnice

Gotovi su izvedbeni projekti za izgradnju nadstrešnice na groblju Mala Subotica - Štefanec. Kreće raspisivanje javne nabave, kako bi radovi što prije počeli te da bi bili završeni do blagdana Svih svetih, istaknuo je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Vladimir Domjanić. (M. Bajs)

DOMAŠINEC

Učinkovitost

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je projekt Općine Domašinec za poboljšanje energetske učinkovitosti kuća na njenom području. U projektu ukupne vrijednosti 900 tisuća kuna, Fond je spreman preuzeti 60 posto troškova, 35 posto će morati podnijeti sami vlasnici, a 5 posto Općina Domašinec. (k)

GORIČAN

Štedljive kuće

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Općini Goričan odobrio je sufinanciranje uređenja obiteljskih kuća u okviru programa povećanja energetske učinkovitosti. Općina priprema natječaj kojim će zainteresirane građane pozvati da iskoriste mogućnost uređenja domova.(k)

 

MALA 

SUBOTICA

Uklonjeno drveće

Srušena je suha lipa ispred društvenog doma i suhi bor kod ambulante u centru M. Subotice, a uređeni nasadi oko općinske zgrade i društvenog doma. (M. Bajs)

DONJA 

DUBRAVA

Pješačka staza

Općina Donja Dubrava s tvrtkom Hegra iz Mihovljana potpisala je ugovor o izgradnji pješačko-biciklističke staze u Podravskoj ulici. Cijena spomenutih radova je 137.727 kuna, od čega će ŽUC radove sufinancirati s 86.796,25 kuna. U istoj će se ulici, s lijeve strane proširiti javna rasvjeta u dužini od 360 metara. (mg)

 

ZASADBREG

Parkiralište

Općinsko vijeće Sv. Juraja na Bregu donijelo je odluku o kupnji nekretnine u Zasadbregu od privatnih vlasnika. Riječ je o zemljištima u vlasništvu Laure Juršić, Stjepana Hrena i Stanislava Habijana koji prodaju suvlasničke dijelove ukupne površine 1.681 kvadratni metar. Zemljište je procijenjeno na pet tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti, a bit će namijenjeno parkiralištu uz kapelicu. (l)

GORIČAN

Razmjena iskustva

U okviru projekta Europa za građane i programa Organizacije civilnog društva za međusobnu suradnju, nedavno je u grad Rumu, u Republici Srbiji iz Goričana krenula grupa mještana, članova udruga. Mještanima Goričana na mjestu polaska priključili su se polaznici iz Lendave, u Sloveniji, mađarskog Sumartona i LAG-a Mura Drava iz Preloga koji su ujedno partneri u ovom međunarodnom projektu. (zc)

NOVAKOVEC

Građevinska 

dozvola

Konačno je stigla i građevinska dozvola za pješačko-biciklističku stazu  Podturen - Novakovec. Staza je najvećim dijelom izgrađena još prije prošle zime, ali se s polaganjem asfalta čekalo zbog kanala koji u neposrednoj blizini Novakovca prolazi ispod ceste. Prema riječima ravnateljice ŽUC-a Ljerke Cividini, posao će krenuti vrlo brzo, možda već za nekoliko dana.(vt)  

GORIČAN

Most

ŽUC je pripremio idejno rješenje za uređenje mosta na izlazu iz Goričana prema Hodošanu, koji će dobiti proširenje za pješačko-biciklističke staze. Slijedi ishođenje javnopravnih suglasnosti na projekt - ta faza postupka može potrajati, pa se zasad ne može govoriti o tome kad će uslijediti sam zahvat.(k)

GORIČAN

Poljski putevi

Općina Goričan nedavno je uredila svoje nerazvrstane ceste i poljske puteve. Obrt Zlatka Pavlica na oko 8 kilometara cesta i puteva položio je 643 kubična metra šljunka. Posao vrijedan 60 tisuća kuna, s 40 tisuća pomoglo je Ministarstvo graditeljstva iz svog fonda za ovakve radove.(k) 

SVETA 

MARIJA

Za ljepše mjesto

U Općini Sveta Marija odlučili su do kraja urediti tzv. ribički park u Ulici Vladimira Nazora u kojoj će jedan dio biti i asfaltiran. Radovi će biti izvedeni i pred općinskom zgradom u Svetoj Mariji pred kojom će biti uređena dva parkirališna mjesta.(zc)

DONJI 

MIHALJEVEC

Asfaltiranje

Općina Sveta Marija raspisala je natječaj za asfaltiranje dijela relacije Čakovečke ulice i Trga slobode, u pripadajućem naselju Donji Mihaljevec, te je pristiglo nekoliko ponuda. Slijedi odabir najpovoljnije, a planirani radovi trebali bi biti gotovi narednih tjedana. 

Asfaltiranje ovih lokacija planirano je među prioritetnim godišnjim aktivnostima, a novac za radove osiguran je u općinskom proračunu. (zc)

OREHOVICA

Deponij

Načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal na zadnjoj je sjednici vijećnike obavijestio da su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena sredstva za sanaciju deponija u orehovičkom romskom naselju. 

Fond odobrava iznos do 829.548 kuna, čime se nazire kraj 18-mjesečnim pregovorima i inzistiranju načelnika Bukala na rješavanju ovog problema. Očekuje se skori početak radova. (d)

Izvor: 3092