Arhiva 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Ukratko sa svih strana...

BELICA
Za politiku 6.800 kuna
Općinsko vijeće Belice u ovoj je godini 6.800 kuna namijenilo za politiku. Od tog iznosa, po 500 kuna obračunava se pojedinoj političkoj stranci za svakog vijećnika, a za žene se iznos povećava za 10%. Tako će HDZ dobiti 1.050 kuna, Laburisti 550 kuna, HNS 4.200 kuna te HSS i SDP po 500 kuna. (mb)
ŠENKOVEC
Traži se novi
pročelnik
Odlaskom Alena Kajmovića koji je postao pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije, Općina Šenkovec ostala je bez pročelnika svog jedinstvenog upravnog odjela. Stoga je načelnik Saša Horvat raspisao natječaj za novog pročelnika. Osnovni je uvjet da je kandidat magistar ili stručni specijalist društvene ili prirodne struke, s najmanje jednom godinom radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. (vk)
ČAKOVEC
Traže
referenta
Nakon osobe za rad u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, gradska uprava Čakovca, u okviru mjere „stručno osposobljavanje za rad“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, traži i referenta koji će biti zaposlen u Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo. Osnovni je uvjet da kandidat ima srednju stručnu spremu ekonomskog smjera.
Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa traje 12 mjeseci u punom radnom vremenu. (vk)
DONJI
MIHALJEVEC
Vlaga u domu
Općina Sveta Marija od nekoliko je pristiglih ponuda odabrala najpovoljnijeg izvođača radova koji će izvršiti radove sanacije vlage temelja na objektu vatrogasnog doma u Donjem Mihaljevcu. To je firma Tekeli projekt inženjering iz Murskog Središća koja će započeti s radovima čim malo otopli, a za radove je u proračunu Općine osigurano 20.000 kuna.(zč)
STRAHONINEC
Odrekla se naknade
U 2014. godini predsjednica Općinskog vijeća Strahoninca Sanja Krištofić neće primati naknadu za dužnost koju obnaša. Da se odriče spomenutog prihoda obznanila je na posljednjoj sjednici Vijeća. (vk)
ČEHOVEC
Humana mladež
I mladi Čehovca, okupljeni u udruzi, osjetili su potrebu pomoći svojim susjedima - obitelji Višnjić čija je kuća teško stradala u velikom požaru. Mladi su prikupili 1.220 kuna za obnovu kuće. (d)
OREHOVICA
Koncesija Dimosu
Koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Orehovica dodijeljena je Dimnjačarskom obrtu Dimos. Njihova je ponuda jedina, ali i valjana sukladno dokumentaciji za nadmetanje. (d)
OREHOVICA
Koncesija za prijevoz pokojnika
Općinsko vijeće Orehovice jednoglasno je prihvatilo prijedlog nadležnog Povjerenstva o davanju koncesije za prijevoz pokojnika na svom području. Pristigla ponuda Klesarske radionice Željka Kovača iz Orehovice zadovoljila je sve propisane kriterije. (d)

DONJI
KRALJEVEC
Fekalne vode
S početkom veljače na području Općine Donji Kraljevec počinje se vršiti usluga crpljenje, odvoz i zbrinjavanje otpadnih i fekalnih voda – u koncesiji na tri godine obavlja ju PZ Stella iz Donjeg Kraljevca. Za domaćinstva moraju posao povjeriti koncesionaru, po cijeni od 37 i pol kuna za kubik otpadne vode, u svim naseljima.(k)
ČEHOVEC
Staze i prometnice
Za uređenje prometnica i dionica pješačko - biciklističkih staza u Čehovcu u programu gradnje objekata komunalne infrastrukture Grada Preloga u ovoj je godini predviđeno 85 000 kuna. (d)
CIRKOVLJAN
Rasvjeta
Za dopunu ulične rasvjete u Ulici zdenci u Cirkovljanu u ovoj godini će se iz gradskog proračuna Preloga izdvojiti 70 000 kuna. (d)
MALA
SUBOTICA
Uređenje
U program gradnje objekata komunalne infrastrukture na području općine Mala Subotica za ovu godinu uvršten je i hortikulturno te prometno uređenje prostora između župne crkve i prostorija DVD-a u M. Subotici.
Za ovu investiciju je planirano 600 000 kuna. (d)
OREHOVICA - PODBREST
Skupo smeće
Troškovi odvoza komunalnog otpada s groblja u Orehovici i Podbrestu u 2013. godini su dosegli 67 500 kuna, zbog čega načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal predlaže da dio tog otpada građani sami zbrinu putem selektiranja u vlastitom kućanstvu, u cijeni koju ionako plaćaju. (d)
PODBREST
Vitraji
Za vitraje u crkvi Blažene Djevice Marije Kraljice u Podbrestu u proračunu Općine Orehovica za ovu godinu predviđeno je 42 787 kuna. (d)
DRŽIMUREC - STRELEC
Autobusna nadstrešnica
Za izgradnju autobusne nadstrešnice u Držimurcu - Strelcu u proračunu Općine Mala Subotica je planirano 25 000 kuna. (d)
OREHOVICA
Vatrogascima
Tri dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine Orehovica u 2014. godini će iz općinskog proračuna dobiti ukupno 53 150 kuna. Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Čakovca, sukladno važećem sporazumu, pripada 15 500 kuna. (d)
MURSKO SREDIŠĆE
Hiljadarka Zrinskoj gardi
Grad Mursko Središće odvojit će iz proračuna 1.000 kuna za rad Zrinske garde u 2014. godini. Grad se na taj način odazvao zamolbi gardista za materijalnu potporu. Hiljadarku će Grad isplatiti jednokratno. (vt)
MURSKO SREDIŠĆE
Odvodnja
u Ulici Brezje
Nakon uređenja pješačko biciklističke staze od Murskog Središća do Ulice Brezje, na red će uskoro doći i odvodnja u ovom dijelu Murskog Središća koji graniči s Vratišincem. Za razgovore s Hrvatskim vodama oko uređenja odvodnih kanala zadužen je zamjenik gradonačelnika Zvonko Vrtarić. (vt)

Izvor: 3067