Arhiva 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

VATROGASNA ZAJEDNICA: Z. Orsag počasni predsjednik

Iza Vatrogasne zajednice Međimurske županije još je jedna godina značajnih aktivnosti, potka je izvješća o radu međimurske vatrogasne organizacije što ga je usvojila skupština Zajednice održana u petak, 25. svibnja u Strahonincu.
Zajednica nije u potpunosti ostvarila svoje prihode, u prvom redu dotaciju Županije, pa je godinu završila s financijskim minusom, doduše minimalnim, što bi trebalo biti uklonjeno ove godine u kojoj se županijskim proračunom poredviđa dotacija od 800 tisuća kuna, kako je rekao zapovjednik Zajednice Ivan Krištofić u izlaganju izvješća. Ukupan broj članova Zajednice je 6.392, što je za 157 manje nego godinu dana prije. To je vjerojatno odraz teškoća koja društva imaju s dotacijama. Ipak je ostvarena značajna aktivnost, kako natjecateljska, tako i u osposobljavanju članstva kojim je bilo obuhvaćeno oko 300 vatrogasaca. Na skupštini su dodijeljena i priznanja Zajednice - najznačajnije je primio Zlatko Orsag, dugo godina na njenom čelu kao zapovjednik, a onda i predsjednik, a i iskaknuti međunarodni sudac. Članovi Skupštine jenoglasno su mu dodijelili zvanje počasnog predsjednika Zajednice. Priznanja su primili i hrvatski predstavnici na CTIF natjecanju održanom u Francuskoj - DVD Gardinovec za 7. mjesto ekipe ženske mladeži, DVD Savska Ves za 4. mjesto ekipe žena B i JVP Čakovec za 2. mjesto među ekipa profesionalnih vatrogasaca.
Za bodovanje društava priznanje su primila po tri najuspješnija među središnjima - Sveta Marija, Donji Kraljevec i Donja Dubrava (redoslijedom), među ostalima Mala Subotica, Nedelišće i Mursko Središće, a među industrijskim društvima prvoplasirani Čakovečki mlinovi. Priznanja su primili i DVD Žiškovec kao domaćin prošlogodišnje skupštine Zajednice i DVD Strahoninec za domaćinstvo skupštini Kluba vatrogasnih veterana. Skupštinu međimurske vatrogasne zajednice pozdravili su neki istaknuti uzvanici, među njima saborski zastupnik Mario Moharić i zamjenik župana Zoran Vidović.
U ime Hrvatske vatrogasne zajednice, predsjednik Ante Sanader čestitao je na rezultatima aktivnosti Zajednice, jedne od najuspješnijih u Hrvatskoj, rekao je.(k)

Izvor: 3080