Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Viceprvaci države u sportsko-radnoj kinologiji

Na stadionu u Novim Jankovcima, u organizaciji Hrvatske udruge sportske radne kinologije i Udruge uzgajivača belgijskih ovčara Vinkovci, održano je finale državnog prvenstva u sportsko-radnoj kinologiji na kojem je u raznim kategorijama nastupilo 20 natecatelja sa svojim psima. Pod vodstvom trenera Nenada Šarića, nastupili su i članovi Kinološko-sportskog kluba Schamano Čakovec. Ostvarili su sljedeće rezultate: Dalibor Peršin sa psom Pax Hause Calligaris osvojio je 2. mjesto po programu IPO 3, a sa psom Quiro zum Gigelsfelsen 1. mjesto po programu IPO 2; Vladimir Skupnjak sa psom Lux od Šarića i Vilim Simon sa psom Lex od Šarića nastupili su po programu IPO 1, no, na žalost, nedisciplina pasa donijela im je „prekid rada“, tako da su obojica tog dana ostali bez plasmana i vrijednih bodova.
Ostvareni rezultati tijekom godine omogućili su da Schamano postane klupski viceprvak države za 2013. godinu, dok su pojdinačno ostvareni sljedeći rezultati: Dalibor Peršin sa psom Pax Hause Calligaris u okviru prvenstva Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske program IPO 3 osvojio je 1. mjesto, dok je po programu IPO 3 za sve pasmine postao viceprvak države za 2013. godinu; Dalibor Peršin sa psom Quiro zum Gigelsfelsen u okviru prvenstva Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske program IPO 2 i u okviru prvenstva po programu IPO 2 za sve pasmine postao je prvak države za 2013. godinu; Vladimir Skupnjak sa psom Lux od Šarića je u okviru prvenstva Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske program IPO 1 postao je viceprvak države za 2013. godinu, dok je po programu IPO 1 za sve pasmine osvojio 3. mesto; Vilim Simon sa psom Lex od Šarića u okviru prvenstva Zajednice udruga uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske program IPO 1 osvojio je 3. mjesto, dok je po programu IPO 1 za sve pasmine osvojio 4. mesto.
Schamano poziva sve ljubitelje pasa koje zanima sportsko-radna kinologija i odgoj pasa da se jave u tajništvo Kluba na brojeve 098/1831-509 ili 098/700-164.

Izvor: 3055