Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Za ljepši Božić obitelji Mikulić

Da je dječji osmijeh jedan od najljepših božićnih poklona svake se godine potvrđuje iznova. Božićne blagdane čakovečkoj obitelji Mikulić na sam su Badnjak uljepšali čelnici Grada Čakovca.
Majka Branka živi s četvero djece, od kojih šestogodišnji Goran ima Down sindrom. U teškim uvjetima, stanuju u trošnoj kućici u Istarskom naselju, u Čakovcu. U utorak, 24. prosinca posjetio ih je gradonačelnik Stjepan Kovač sa svojim zamjenicima Marijem Medvedom i Romanom Bogdanom. Naravno, gradski oci nisu došli praznih ruku, već su sa sobom donijeli više velikih paketa sa slatkišima i kućnim potrepštinama. Za neke skromna, no, za siromašnu obitelj velika gesta, zahvaljujući kojoj su Goranu i njegovoj braći Ivanu, Valentu i Patriku, kao i njihovoj majci Branki, božićni blagdani bili barem malo ljepši u odnosu na tešku životnu svakodnevicu.
- I tijekom čitave 2014. godine pojačano ćemo pratiti potrebe socijalno ugroženih obitelji te im pomagati koliko god je to moguće, rekao je gradonačelnik Kovač. Istaknuo je da u Gradu razmišljaju i da pojedine stanare iz malih kućica u Istarskom naselju presele u gradsku stambenu zgradu na području Loke. Povećali su i proračunska izdvajanja za pučku kuhinju, dodjeljivat će više jednokratnih pomoći…
Velimir Kelkedi

Izvor: 3062