Arhiva 31.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Za razvoj turizma rekordna potpora države

Međimurski župan Matija Posavec i direktorica turističke agencije Etno art travel d.o.o. Tatjana Martinjaš u četvrtak, 17. srpnja potpisali su ugovor kojom spomenuta tvrtka postaje destinacijska menadžment kompanija Međimurske županije.

Eto art travel je odabran na razdoblje od četiri godine nakon pozivnog natječaja koji je raspisala županijska Turistička zajednica, a pojam „menadžment kompanije“ podrazumijeva da je specijalizirana za svoje područje, osmišljava i realizira turističke programe te koordinira mrežu pružatelja usluga.

- Turističku ponudu Međimurja u suradnji s Turističkom zajednicom podići ćemo na još višu razinu, rekla je T. Martinjaš.

Na konferenciji za novinare županijskih i čelnika Turističke zajednice održanoj u vinariji Knehtl - Medenjak u Svetom Urbanu, župan Posavec izrazio je uvjerenje da će naš kraj ove godine „probiti“ brojku od 100.000 noćenja. Ukazao je i na podatak da je Turistička zajednica za 2014. od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice ove godine dobila 2,200.000 kuna.

Posavčeva zamjenica Sandra Herman pobrojala je projekte čiju realizaciju financijski potpomaže HTZ. 

V. Trstenjak

Izvor: 3091