Arhiva 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Zahvala za plodove zemlje

Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec, u suradnji s Općinom i udrugama, obilježilo je Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Ove se godine manifestacija održala prve nedjelje u listopadu, kako bi se sve udruge mogle pravovremeno uključiti. Uz KUD Kaštel, sudjelovala su djeca iz vrtića Žibeki, učenici Osnovne škole Vladimir Nazor, članovi Udruge Hrvatskih veterana Domovinskog rata koja svake godine počasti mještane domaćim mesnim prerađevinama kao i sirevima, Udruga umirovljenika Pribislavec, odnosno njezine članice koje su se potrudile i rano ustale kako bi pripremile kolače po starim recepturama njihovih baka.
Uključili su se i članovi Udruge Sport za sve, Dobrovoljno vatrogasno društvo Pribislavec, Eko - udruga Pribislavec, Ribičko društvo Sunčanica i ŽOK Kaštel. Velečasni Tomislav Kos nakon mise je sve okupljene blagoslovio te su zajedno izmolili zahvalu za plodove zemlje.
Jedini štand koji je zjapio prazan bio je onaj pripremljen za članove Krovne udruge Bajaša i Foruma mladih Bajaša. Omogućeno im je da se uključe u mjesne manifestacije, no, odaziva nije bilo. (Franjo Oreški)

Izvor: 3051