Arhiva 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Zid prijeti obitelji i kući Balog

Pedesetdevetogodišnji Nikola Balog iz Vrtnog naselja 7, u Kotoribi na ulazu u svoje dvorište postavio je prometni znak STOP, kako bi spriječio da se prolaznici zadržavaju u blizini njegove kuće, želeći time i ukazati na prijeteći problem u romskom naselju u Kotoribi.
- Jedne noći, potkraj prošle godine, uz buku koja je podsjećala na potres, srušila su se tri zida prazne visoke prizemnice. Sreća što je bila noć. Da se je to dogodilo po danu, bilo bi žrtava među djecom koja su se u njoj najviše igrala i koja su se oko te ruševine zadržavala - kaže Nikola Balog koji se najviše boji zida u blizini svoje skromne kuće jer prijeti da se sruši na nju.
- Da taj zid padne na našu kuću, u kojoj nas živi devetero, ne samo što bi je potpuno uništio, u opasnosti bi bili i naši životi.
O problemu je obavijestio Centar za socijalnu skrb i općinskog načelnika Ljubomira Grgeca koji kaže da ruševina ima svog vlasnika.
- Poznato mi je da je posljednji vlasnik bio Damir Ignac koji je kuću koja još nije bila porušena prodao. Kome? Ne znam jer gospodin o tome mudro šuti, vjerujući da će porezni obveznici Kotoribe snositi teret nečijeg nemara. E, neće! - izričit je načelnik.

Mladen Grubić

Izvor: 3052