Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Zorčec izašao iz HDZ-a

Priča o sukobima u Gradskom ogranku HDZ-a u Čakovcu dobila je još jedan nastavak - Josip Zorčec, potpredsjednik Ogranka, pred nekoliko je dana podnio pisanu ostavku na sve svoje dužnosti u stranci i istupio iz nje.
Ovaj dokument uz njega je supotpisalo još 14 članova temeljnog ogranka stranke u Novom Selu Rok, što nam je potvrdio Darko Horvat, šef međimurskog HDZ-a. Horvat je dodao da mu pravi razlozi ovog postupka nisu poznati. Podsjetimo da je Zorčec bio označen krivcem za to što je u javnost izašla priča o sukobima u vrhu čakovečkog HDZ-a, a to je prekršaj stranačkih pravila o javnim istupanjima. To je rekao Horvat odgovarajući na pitanja novinara, ali i dodao da Zorčecu ništa ne zamjera. No, Zorčec je očito zamjerio svojim kolegama u Gradskom odboru i u Predsjedništvu međimurskog HDZ-a kojem je bio član, što nam je i potvrdio.
- U Gradskom odboru pale su neopozive ostavke, a onda sam ja ispao krivac za to što se to i saznalo. To naprosto nisam mogao prihvatiti, a razlozi ostale četrnaestorice su druga stvar, rekao nam je. Razumijem predsjednika, on je morao zaštititi stranku i svoje ljude, dodao je.
Ako Zorčec bude smatrao da je ovo neopozivo, onda je stvar konačna, ali zasad ostavka i istupanje još nisu bili razmatrani na predsjedništvu međimurske organizacije stranke, upozorio je Horvat. Predsjedništvo HDZ-a sastanak će imati u utorak, 22. travnja (danas). No, ova ostavka, za razliku od prijašnjih, izgleda prilično neopozivo.
Dražen Kovač

Izvor: 3078