Arhiva 05.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Zorčec: Maknula me politika!

Dugogodišnji direktor Međimurskih voda Josip Zorčec za list Međimurje potvrdio je informaciju da je dobio otkaz u spomenutoj tvrtki. Podsjetimo, Zorčec je najprije, u lipnju prošle godine, smijenjen s direktorske pozicije, a njegovu funkciju preuzeo je Vladimir Topolnjak. Potom su mu ponudili radno mjesto inženjera pripreme investicija, što je, međutim, odbio.
- Na to mjesto inače dolaze mladi inženjeri, u pravilu bez prijašnjeg radnog iskustva. Nisam prihvatio jer takvu poziciju, s obzirom na moje znanje i iskustvo, smatram podcjenjivačkom. Nema nikakve sumnje i potpuno je jasno da iza svega stoji politika, kaže Zorčec koji je na čelu Međimurskih voda bio od samog osnutka, odnosno preoblikovanja tadašnje Vodoprivrede, 1997. godine. Bio je i istaknuti član HDZ-a, no, nedavno je, o čemu smo pisali, napustio tu stranku. Novi direktor Topolnjak član je SDP-a.
Iza Zorčeca je 38 godina radnog staža. Od toga, kako sam kaže, 37 godina u domeni vodoprivrede, odnosno projektiranja vodovoda i kanalizacije.
- U kolovozu ću navršiti 62 godine. Sad mi ne preostaje puno „manevarskog“ prostora, pa ću otići u prijevremenu mirovinu, napominje.
Inače, kako doznajemo, u tvrtki je već godinu dana upražnjeno mjesto rukovoditelja Sektora vodoopskrbe i odvodnje, no, ta pozicija Zorčecu nije ponuđena.(vk)

Izvor: 3084