Crna kronika 23.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 12:21.

Goričan: Hodošanski lovac pogođen sačmom!

U nedjelju 22. studenog oko 10,30 sati, u polju Komparija u blizini Graničnog prijelaza Goričan, ozlijeđen je 58-godišnji lovac.

U Policijskoj upravi međimurskoj kažu kako je Lovačko društvo iz Hodošana (Fazan, op.a.) krenulo u organizirani lov. Do nesreće je došlo u trenutku kad su se lovci kretali u blizini potoka Trnave, tristotinjak metara nizvodno od mjesta gdje ona prolazi ispod autoceste (iza šumarka na fotografiji).

"Prilikom pucanja na fazana u letu dio sačme pogodio je lovca iz Donjeg Pustakovca koji se nalazio uz nasip potoka Trnava. Zadobio je lake tjelesne ozljede, odvezen je u Županijsku bolnicu Čakovec. Nastavljaju se kriminalistička istraživanja kako bi se utvrdilo tko je pucao, je li poštivana linija kretanja, postoji li nečija odgovornost i bi li ona bila po Zakonu o lovu ili bi bila riječ o kaznenom djelu. Treba obaviti razgovore s lovcima i lovnikom. Lov je bio prijavljen.", kažu u Policijskoj upravi međimurskoj. Kako doznajemo, muškarca je jedna sačma pogodila u koljeno, a dvije u predjelu glave.

Izvor: 3161