Crna kronika 25.01.2016. 13:57. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Novi šokantni detalji

Matulina su vezali električnim žicama i ugušili jastukom!

Nakon Policijske uprave međimurske, o ubojstvu Jožefa Matulina (73) iz Donje Dubrave oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Provedeno je prvo ispitivanje osumnjičenog dvojca (25-godišnjak iz Donje Dubrave i 33-godišnjak iz Varaždina, op.a.) te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva. Kako navodi odvjetništvo, sumnja se da su okrivljenici noću provalili u Matulinovu kuću i pretraživali prostorije tražeći novac. 

- U spavaćoj sobi zatekli su oštećenika koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati no kako se on probudio i pružio im otpor tako je prvookrivljenik sjeo na njega i vezao mu ruke vezicom, električnim žicama i remenjem dok ga je drugookrivljenik držao za noge. Budući da se oštećenik i nadalje opirao, osnovano se sumnja da mu je prvookrivljenik stavio jastuk na lice i pritiskao sve dok se nije prestao micati, a drugookrivljenik mu je vezao noge i ruke trakom te mu stavio povez preko očiju - navodi odvjetništvo.

Prvookrivljenik je pronašao 500 eura i 200 kuna koje su mu uzeli, a "oštećenik je preminuo uslijed njihovih radnji". Istražni zatvor mladiću iz Donje Dubrave određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i ponavljanja kaznenih djela te protiv muškarca iz Varaždina zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Više o ubojstvu pročitajte OVDJE