Crna kronika 29.02.2016. 12:23. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 12:34.

Čakovec, D. Kraljevec, D. Mihaljevec

Osim poginulog, još su dva biciklista ozlijeđena od petka!

Od petka 26. do nedjelje 29. veljače u Međimurskoj županiji dogodilo se šest prometnih nesreća; jedna s poginulom osobom, dvije s lakše ozlijeđenima te još tri s materijalnom štetom.

U onoj najtežoj, u petak navečer, smrtno je stradao biciklist Branko Hunjadi (78) iz Donjeg Mihaljevca, o čemu smo već izvijestili. Njega je u pretjecanju zahvatio vozač (56) osobnog automobila iz Donjeg Vidovca te je nesretnik odletio na poklopac motora pa u kanal. No u još dvije nesreće stradali su biciklisti!

Prvo je u petak oko 13 sati vozač osobnog automobila došavši iz Ulice Tome Bratkovića u Čakovcu oduzeo prednost biciklistu koji se kretao Zagrebačkom ulicom. Prednijm dijelom vozila udario je u lijevi bočni dio bicikla. Biciklist je u sudaru lakše ozlijeđen, natučeno mu je koljeno. Kako doznajemo, automobilom je upravljao 58-godišnjak, a naletio je na 40-godišnjeg biciklistu iz Pušćina.

Potom je u subotu, također oko 13 sati, vozač osobnog automobila skretao udesno u Donjem Kraljevcu, na raskrižju Čakovečke i Murske ulice. U istom smjeru kretala se biciklistica. Vozač se nije uvjerio da može skrenuti bez opasnosti po druge sudionike u prometu te je biciklistica naletjela na desni bočni dio njegova automobila kad je skretao. Lakše je ozlijeđena, zadobila je natučenja. Kako doznajemo, vozač je 22-godišnjak iz Goričana, a biciklistica 29-godišnjakinja iz Donjega Kraljevca.