Crna kronika 25.03.2016. 12:04. Zadnja izmjena: 26.03.2016. 09:08.

Istraga protiv vozačice iz Čehovca

Pješakinja (60) iz Preloga preminula je u bolnici

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 34-godišnje vozačice iz Čehovca. Terete ju za izazivanje prometne nesreće 11. siječnja ove godine u kojoj je teško ozlijeđena 60-godišnja Preložanka, koja je tri tjedna poslije nesreće preminula u bolnici.

- Osnovano se sumnja da je okrivljenica 11. siječnja 2016. oko 22,10 sati u Prelogu, upravljala osobnim automobilom neprilagođenom, suviše velikom brzinom, tako da nije mogla pravovremeno zaustaviti vozilo radi izbjegavanja udara u pješakinju koja je prelazila preko kolnika, već je prednjim dijelom vozila udarila u pješakinju koja je zadobila višestruke teške ozljede i preminula u bolnici - navodi odvjetništvo.

Policija je 12. siječnja izvijestila kako se nesreća dogodila u Glavnoj ulici. Nakon udara pješakinja je odbačena na kolnik. Vozilom hitne pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama opasnima po život. Zadržana je na liječenju te je, na žalost, tri tjedna poslije preminula.