Crna kronika 20.03.2017. 12:14. Zadnja izmjena: 20.03.2017. 12:17.

Promet

Policija nakon automobilske potjere uhvatila maloljetnog odbjeglog vozača

U petak, 17. ožujka u 23 sata i 10 minuta na južnoj zaobilaznici grada Čakovca nepoznati vozač VW Golfa, čakovečkih registarskih oznaka, nije zaustavio vozilo na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila već je ubrzao nastavio vožnju. Policijski službenici krenuli su u potjeru za odbjeglim vozačem te ga slijedili kroz Strahoninec, Savsku Ves, Čakovec, Novo Selo Rok, Sivicu, Celine, Ferketinec i Podturen. Vozač je pritom počinio nekoliko prometnih prekršaja, kao što su prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, pretjecanje kolone vozila, kao i mnoge druge prekršaje. Dolaskom u Podturen, vozač i putnici iskočili su iz vozila te se dali u bijeg. Policijski službenici sustigli su vozača i uz primjenu sredstava prisile savladali njegov otpor.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je opisane prekršaje počinio maloljetnik s područja Međimurske županije, koji je potom uhićen.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenja više prometnih prekršaja (upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, ne postupanje prema upućeni znacima i naredbama policijskih službenika, prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu i mnogi drugi) u subotu, 18. ožujka u jutarnjim satima doveden je sucu Prekršajnog suda u Čakovcu te je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Ujedno, utvrđeno je kako je maloljetnik bio u zabranjenom noćnom izlasku te će se nadležnom Centru za socijalnu skrb dostaviti obavijest. Naime, Obiteljskim zakonom propisano je kako su roditelji dužni i odgovorni djetetu mlađem od šesnaest godina zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje. Noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati.