Crna kronika 22.02.2018. 10:19. Zadnja izmjena: 22.02.2018. 10:26.

Nedozvoljeno posjedovanje

Poluautomatska puška pronađena kod 23-godišnjaka u Novom Selu na Dravi

U srijedu, 14. veljače oko 3.30 sati postupajući po dojavi o narušavanju javnog reda i mira u Novom Selu na Dravi, policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u Prvomajskoj ulici uočili nepoznatog muškarca koji je pješice išao u susret njima i u desnoj ruci uz nogu nosio automatsku pušku. Kada je nepoznati muškarac primijetio policijske službenike od sebe je odbacio pušku i dao se u bijeg. Obilaskom Prvomajske ulice nasred kolnika uočena je jedna čahura puščanog streljiva. Na mjestu događaja je izvršen očevid te je izuzeta automatska puška sa nekoliko komada pripadajućeg streljiva i čahura i plinski revolver nepoznate marke s jednim plinskim streljivom u bubnju, javljaju iz Policijske uprave međimurske.


Brzom reakcijom policije i poduzetim kriminalističkim istraživanjima te temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu je u kući u Novom selu na Dravi kod 23-godišnjaka pronađena poluautomatska puška i nekoliko stotina komada raznog puščanog streljiva.

Sumnja se da su 22 i 23-godišnjak počinili kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Izvor: PUM